Baixada d´imaginació per a anar obrint boca

Per 22é any consecutiu Pego té una cita al cor de la Marjal. Les aigües del riu Bullent, normalment tranquil•les, deixaran de ser-ho per unes hores per a transportar, des del Pas del Bullentó fins al Galapar, totes aquelles construccions de fabricació pròpia que hi participen en la Baixà més original que es coneix a terres valencianes. La cita, a partir de les 2 del migdia de dissabte. Es puntuarà a la millor construcció, a la més ecològica i a la millor disfressa. Baixar un riu en barca és una acció d´allò més normal. A febrer i en embarcacions de construcció pròpia, ja no sona tan comú. I si a més, has d´afegir-li la disfressa a la tripulació… Però aquesta és la singular manera de donar-li la benvinguda al Carnestoltes a Pego. Una desfilada original per les tranquil•les aigües del Bullent per a, en principi, deixar més net que una patena el llit d´un dels rius més regulars del País Valencià, situat al cor del parc natural de la Marjal Pego-Oliva. Aquesta genuïna competició arriba enguany a la seua 22ena edició amb la frescura que la imaginació imprimeix als anys d´experiència.

Aquest dissabte 10 de febrer, a partir de les 2 del migdia, el riu Bullent s´omplirà d´imaginació amb les enginyoses embarcacions fabricades pels propis concursants i les disfresses de les tripulacions. Com ja és tradicional la cursa s´encentarà al Pas del Bullent i finalitzarà al Blau del Galapatar. En aquest darrer paratge serà on es lliuraran les tres categories de premis a les que opten els concursants.

Ull els participants! Comptarà: l´originalitat en la construcció de l´embarcació, respectar el mediambient, és a dir, la barca que siga més ecològica serà recompensada. I com no, la millor disfressa serà valorada i puntuada perquè no s´ha d´oblidar que la Baixà és el tret d´eixida de les festes de Carnestoltes.

Carnestoltes que tindrà el seu entrant amb els més menuts el divendres 16 de febrer. Els xiquets i les xiquetes de totes les escoles encentaran l´explosió de colors i d´imaginació que porta aparella aquesta festa que amb tan sols 26 anys en la nova era pegolina, se sent tan arrelada. Una festa que arribarà al seu zenit, l´endemà, el dissabte 17 de febrer.

Per a descriure esdeveniments com el Carnestoltes de Pego de vegades les paraules no són suficients, perquè s´han de viure en carn pròpia per arribar a saber què són i que impliquen. De tota manera, avancem que serà una nit on la transformació i, per tant, la fantasia s´apoderaran de, pràcticament, tots els carrers del municipi. Pego i els seus habitants es rendiran, un any més, a l´encant de les disfresses, del joc, de la diversió. Per a acabar en un dol etern, una setmana després, amb el soterrament de la sardina, amb la Pinyata.

I per a ensucrar un poc més aquests actes tan importants a la localitat, la Casa de Cultura serà l´escenari, a partir del divendres 9 de febrer i fins el dia 16, de l´exposició de les obres que han participat en el XV Concurs de Cartells de Carnestoltes d´enguany, per si es volen agafar idees d´última hora… De dilluns a dissabte, de 10 a 2 del matí i de 5 a 8 de la vesprada tothom podrà visitar l´exposició.
740 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!