AVA demana ampliar el període per a sol•licitar les ajudes sobre maquinària agrícola

L’Associació Valenciana d’Agricultors sosté que el termini atorgat, fins al 14 d’agost, per la Conselleria d’Agricultura per a sol•licitar les ajudes en 2008 destinades a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris és insuficient, el que contribuirà a l’angoixosa situació que travessa l’agricultura valenciana. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) sosté que el termini atorgat, fins al 14 d’agost, per la Conselleria d’Agricultura per a sol•licitar les ajudes en 2008 destinades a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris coincidix, en gran manera, amb el període vacacional i l’Administració està amb una baixíssima dotació de personal durant eixes setmanes. A més a més, molts agricultors veuran dificultada la seua tramitació al no estar en el seu lloc de residència habitual. “Creiem que un mes de termini és insuficient i més a l’estiu. Davant de l’angoixosa situació que travessa l’agricultura, les ajudes, encara que arriben tard, sempre són rebudes com a aigua de maig, però caldria posar més facilitats als implicats”, ha afirmat el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado.

La resolució, que va eixir publicada el 14 de juliol en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, especifica que l’import global màxim per a cobrir esta política pública, ascendix a 600.000 euros però matisa que la dotació preveu “un import addicional de 600.00 euros”, depenent del crèdit disponible del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. Per al líder de l’organització agrària, “esta partida pressupostària és insuficient donat l’altíssim grau de mecanització que actualment presenta l’agricultura valenciana i la concessió de l’ajuda està condicionada a l’aferrallament de les màquines antigues quan en el mercat de segona mà es podria obtindre un bon preu per elles”.

Els crèdits pretenen promoure la difusió de noves tecnologies per mitjà d’ajudes per a l’adquisició, per part d’associacions d’agricultors, de màquines i equips agrícoles que suposen una innovació tecnològica i que contribuïsquen a millorar els actuals sistemes de producció a l’estalvi energètic, a la conservació del medi ambient i millorar les condicions de treball dels agricultors valencians. La subvenció per a este tipus d’ajudes serà d’un màxim del 50% sobre la inversió, segons beneficiaris i zones.
640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!