Autoritzats els 8 primers projectes d’inversió del Fons Estatal d’Inversió Local per a Pego

El Ministeri d’Administracions Públiques ha donat el vist-i-plau als 8 primers projectes que ha presentat l’ajuntament de Pego per al Fons Estatal d’Inversió Local i que amb de veue amb la reparació i reforçament de la Plaça del Mercat, la remodelació del carrer Sant Lluís, la millora del Passeig del Cementiri, la millora de la xarxa de sanejament del carrer Joaquim Pastor Alentado, la substitució de la xarxa d’aigua potable del carrer Mestre Blasco, l’ampliació del nixos del cementiri, la millora d’accés al CEAM i l’adequació de guals del carrer Jaume I. El dijous, 18 de desembre de 2008, el plenari de l’Ajuntament de Pego aprovava, per 9 vots a favor i 6 en contra, fins a 8 projectes per al Fons Estatal d’Inversió Local, huit primers projectes que sumen més 987.000 euros (amb IVA inclòs). A Pego, per la seua població en 2007, de 10.878 habitants, li correspon la quantitat màxima de finançament d’1.925.722 euros.

Aquest 8 primers projectes ja són oficials i aniran endavant perquè han estat autoritzats pel Ministeri d’Administracions Públiques, un tràmit necessari per a poder posar en pràctica el que es consensua. Així, Pego durà endavant durant aquest 2009 la reparació i reforçament estructural de l’aparcament de la Plaça del Mercat Municipal. Amb l’actuació es pretén mantenir la conservació d’un edifici que constitueix part del patrimoni del municipi i que serveix de sustent a l’equipament públic i zones lliures situades en el centre del poble. Els treballs consistiran en el reforçament de biguetes del forjat; reforçament a la flexió de les “jàsines” de formigó amb avançat estat de degradació i reforçament de pilars de formigó, entre d’altres. L’obra durarà al voltant de tres mesos i està previst siguen contractades 9 persones. La quantia total d’aquesta intervenció és de 229.087’08 euros.

La remodelació del primer tram del carrer Sant Lluís amb l’objecte de modernitzar-lo. Així amb la intervenció es pretén potenciar el caràcter de carrer de vianants i és per això que es generarà una secció viària de plataforma única com la del carrer Ramon i Cajal. La intervenció costarà 219.520’42 euros i està previst que tinga una durada de 4 mesos i 5 persones treballant en ella.

La millora del passeig de l’avinguda Alcalde Fernando Alemany Ortolà, més conegut com Passeig del Cementiri. Aquesta obra costarà 212.450’07 euros. Està previst que dure 3 mesos i que la duguen endavant 7 treballadors.

La millora de la xarxa de sanejament del carrer Joaquim Pator Alentado, pretén dur-se a terme amb l’objecte de millorar l’eficiència de la xarxa de sanejament municipal. Es tracta d’una actuació localitzada sobre un àrea de xarxa sotmesa a un trànsit de grans cabdals i de distinta procedència, ja que recull aigües pluvials i residuals de sectors d’ús dominant tant industrial com residencial. Té un cost de 146.787’26 euros. Està previst que es duga a terme en un període de tres mesos, amb 4 persones treballant en ella.

L’ampliació de dotació de nixos en el cementiri municipal implicarà una quantitat de 115.438’20 euros. L’obra durarà 4 mesos i ocuparà a 5 persones.

L’obra de substitució de la xarxa d’aigua potable en el carrer Mestre Blasco de Pego anellarà la renovació de les canonades de l’aigua potable del casc històric, la xarxa més vella de tot el municipi. Per a dur endavant aquesta actuació s’han pressupostat 45.001’81 euros, 2 mesos de treball i la contracció de 3 persones.

La millora de l’accés del CEAM, que no solucionarà la falta d’espai del local, però ajudarà a l’accés de les persones amb algun tipus de discapacitat física té un cost de 13.282’72 euros. L’obra durarà un mes i ocuparà 3 persones.

Per últim, es realitzarà l’adequació del guals en les voreres de l’avinguda Jaume I. La inversió per tal de rebaixar les voreres en els accessos als guals de l’avinguda Jaume I costarà 5.876’55 euros i està previst que les tasques duren 15 dies i ocupen a 3 persones.

Un total, com ja s’ha apuntat, de 987.444’11 euros. El que permet a l’ajuntament de Pego una segona remesa de projectes que suposem no tardaran en pujar-se a plenari i enviar-se a l’administració corresponent. Aquestos primers projectes implicaran la contractació de 39 persones de Pego.


590 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!