Augmenten un 15% les visites a l’oficina de Turisme de Pego i les Valls este estiu

Això suposa que en el que portem d’any ja s’ha superat el número de visites de tot l’any passat. D’altra banda, l’oficina de Turisme de Pego i les Valls puja nota en la seua última auditoria de qualitat. Del 7,18 de l’any 2009 enguany ha obtingut 9,36 punts. Esta distinció aporta diferenciació amb la resta d’oficines de turisme, ja que és l’única de la comarca que manté la certificació, de les 11 oficines de la província que estan certificades. A més, enguany es tanca el cicle de certificació, que és de tres anys (renovació, 1er seguiment i 2n seguiment).

not5523Acabat l’estiu, des de l’oficina de Turisme han elaborat l’estadística referent a les visites rebudes durant este estiu. I les xifres han revelat que les visites han augmentat un 15% durant els mesos de juny, juliol i agost. Han arribat a passar per la Tourist Info de Pego i les Valls 1.300 persones en total. Eixe augment es significa que en el que portem d’any s’ha superat el número de visites que es van rebre durant tot l’any passat.


Els turistes nacionals suposen només el 39 % dels que visiten l’oficina de turisme, destacant de la Comunitat Valenciana (67,5%) i de Madrid (17,5%), seguits de Catalunya (3,5%), País Basc (2,6%) i Galícia (2%). El 61% restant correspon a turistes internacionals, la majoria són francesos (60%), seguits per anglesos (30%) i alemanys (20,5%). Amb bastant distància trobem que també visiten l’oficina de Turisme de Pego i les Valls holandesos (9%), belgues (3%) i suïssos (2%).

not5134_1Estos turistes són rebuts per una oficina que, any rere any, supera la seua marca personal. I és que l’última auditoria per avaluar la Q de qualitat turística ha atorgat a l’Oficina de Turisme de Pego la major nota obtinguda fins el moment. Del 7,18 de l’any 2009 ha passat a obtindre un 9,36. Esta distinció aporta diferenciació a l’oficina pegolina respecte a la resta d’oficines de turisme, ja que és l’única de la comarca que manté la certificació, de les 11 oficines de la província que estan certificades. Amb esta superació contínua, l’Ajuntament de Pego demostra la seua aposta per la qualitat en el turisme i l’excel·lència del servei d’atenció al turista.

La Q de qualitat turística és atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Des de l’any 2009 Pego revalida aquesta acreditació any rere any amb molt bona nota. L’any 2015 ja va adaptar el seu sistema de gestió i servei al client a la nova norma internacional UNE-ISO 14785: 2015 Oficines d’Informació Turística, Serveis d’Atenció i Informació Turística.


La UNE-ISO 14785: 2015, editada per AENOR, estableix els requisits de servei, infraestructura i equipaments necessaris per a una adequada acollida del turista així com per a la provisió de la informació adequada a aquest, ja siga des del seu lloc d’origen o des del mateixa destinació.

D’esta manera, Pego contribuïx a consolidar el lideratge de la Comunitat Valenciana en el conjunt nacional en certificacions de qualitat – Q – d’Oficines d’Informació Turística.


A més, ratifica i amplia el seu compromís amb la qualitat turística i col·labora en la millora general dels serveis turístics públics de la Comunitat Valenciana. Així, l’oficina pertany al Club Qualitur de la Comunitat Valenciana de manera gratuïta, i a l’ICTE amb una quota de manteniment i de drets d’ús de la marca Q.

Enguany es tanca el cicle de certificació, que és de tres anys (renovació, 1er seguiment i 2n seguiment). Les auditories es realitzen in situ a l’oficina de turisme per una empresa certificada.

Una bona feina que, amb este reconeixement, recompensa i valora la faena que fan la tècnica de turisme i la informadora turística durant tot l’any per a controlar que es garantisquen els màxims estàndards de qualitat en gestió, prestació del servei i recursos.

 

1600 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!