Ara fa seixanta anys de la mort de Gustau Pérez, compositor del popular pasdoble “Paquito el Xocolatero”


La popular cançó es va escriure a un oncle del compositor, que li deien Paquito i tenia una fàbrica de xocolata.

Pérez Falcó va composar el tema a Cocentaina per encàrrec d’una filà de moros en l’any 1937.”Paquito el Xocolatero” és un dels pasdobles més populars arreu del món, i un que indefectiblement s’associa amb els valencians i amb les festes dels nostres pobles.

El músic que va crear l’entranyable melodia era, per descomptat, valencià. Es deia Gustau Pérez Falcó i només va viure 37 anys. Ara es compleixen seixanta anys de la mort del compositor de “Paquito el Xocolatero”.

Pérez Falcó va composar el tema amb què passaria a la història del pasdoble a Cocentaina, per encàrrec d’una filà, en l’any 1937. La cançó està dedicada a un cunyat de l’autor, Paquito, la família del qual tenia una fàbrica de xocolata.

El pasdoble fester ha acabat sent famós arreu del món i fins i tot entrà en el llibre Guiness dels rècords en ser ballat per 4.500 persones alhora. Una filà de moros i cristians va posar lletra a “Paquito el Xocolatero”, però allò que tot el món coneix sense dubte és la melodia que va eixir del cap de Pérez Falcó.

Per altra banda l’Associació FONEVOL, per la integració de la dona i els xiquets en la festa de Moros i Cristians comença hui a Alcoi, la seua campanya de “Confetti Morat

Amb el repartiment de vora 100 quilos de confetti morat, que representa el drets de la dona. Volen reivindicar la participació de la dona en la festa alcoiana. El seu objectiu és que dissabte, dia de l’Entrada, els carrers s’omplin de color morat.


684 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!