Aquest cap de setmana, XXVII Baixada del Riu Bullent

La cita és dissabte, 11 de febrer a partir de les 13h., al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. El premi a l’originalitat de la construcció és de 150 euros. El premi a la millor disfressa té una aportació econòmica de 100 euros.
Aquest mes de febrer ve marcat a Pego per la celebració del Carnestoltes i la resta de festes que l’acompanyen, la Baixada del Bullent i la Pinyata. Ens aturem en la primera, perquè té lloc el proper dissabte 11 de febrer a partir de les 13h al riu Bullent, al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

Des del “Pas de Bullent” i fins al “Blau del Galapatar” baixaran les divertides barques que, des de fa vint-i-set anys s’avancen a Carnestoltes. La seua particularitat és que les embarcacions poden estar fetes de tota classe de materials respectuós amb el mediambient. Aquestes, òbviament, no poden estar propulsades a motor i tampoc es permeten piragües. És requisit imprescindible que tant elles com els seus passatgers, es disfressen i, sobretot, que baixen amb moltes ganes de festa i sense por al fred.

I és que a dia de hui, la previsió meteorològica prevista per a dissabte, segons l’Agència Estatal de Meteorologia marca una nova jornada marcada pel fred de l’hivern. Les mínimes, segons Aemet se situaran en 1 grau positiu. Les màximes arribaran als 10 graus. La jornada serà assolellada amb intervals de núvols alts. A més, Aemet preveu un 35% de probabilitat de precipitació.

El regidor de Festes, Raül Tamarit, informava que les inscripcions es poden realitzar fins el dia abans de la Baixada, és a dir, fins el divendres 10 de febrer, a la planta baixa de l’Ajuntament de Pego. Confiava que enguany s’apunte molta gent i que “isca bon dia i que la gent gaudisca de l’experiència de baixar pel riu Bullent”.

A la XXVII Baixada del Bullent es mantenen els dos premis de 2011. El guardó a l’originalitat de la construcció obtindrà 150 euros. El premi a la millor disfressa serà de 100 euros.

Les inscripcions es poden descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament de Pego, www.pego.org. També es pot fer directament en dependències municipals.

721 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!