Aquest cap de setmana et proposem…

Comencem una nova secció a Ràdio Pego. De segur que tots coneixem raconets meravellosos per Pego i Les Valls, tant per les muntanyes com per la Marjal o pel casc urbà…

IMG_20171008_155800_HDRL’objectiu d’aquesta secció no és cap altre que donar a conéixer tots aquests tresors de la nostra terreta. Cada 15 dies vos proposarem una ruta senderista, un lloc a visitar. Vos recomanarem un pla diferent per a tota la família per al cap de setmana, per a poder gaudir de la natura i del nostre poble.

La majoria de les nostres eixides s’iniciaran a Pego. És per això que si no eres d’ací el primer que has de fer és buscar on es troba el poble. Pego té fins a 7 vies diferents per les quals es pot accedir al casc urbà, depenent d’on et trobes. És pot accedir des d’Oliva, l’Atzúbia, la Vall d’Ebo, Sagra, El Ràfol d’Almúnia, El Verger i la mar, a través de la Marjal de Pego-Oliva. La majoria d’aquests accessos existeixen des de fa segles. No obstant, amb el pas del temps, la seua pavimentació ha sigut millorada.

Quan una via de comunicació, camí, carretera, autopista, l’aprofita per travessar una cadena muntanyenca, es parla de port de muntanya o pas de muntanya. A Pego, les carreteres principals d’accés es troben en ports de muntanya. Aquests són molt coneguts pels motoristes. Són el cas de la Carretera d’Oliva al seu pas pel Port de les aigües, la Carretera d’Ebo, tan coneguda per les seues revoltes pronunciades, on es troba el Port d’Ebo, la carretera cap a Sagra on es troba el Port de Sagra, també conegut com ‘el Pilaret’. Per últim, seguint la carretera d’El Ràfol trobem el Port de Sorell.

entrada_pego
En aquest mapa interactiu podeu trobar aquestes vies de comunicació, amb els Ports anteriorment comentats. Si feu clic a alguna de les carreteres podeu trobar un enllaç a Google Maps on, introduint la vostra ubicació, vos mostrarà la ruta a seguir fins arribar a Pego.


Ens veiem aquest divendres amb la publicació de la primera eixida que serà la Ruta a Ambra per la Travessia de Bodoix.

 


T’agrada aquesta secció? Coneixes algun tresoret o ruta de Pego i les Valls que vulgues que fiquem en valor? Fes-nos-els saber deixant-nos un comentari.

 

1816 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!