Amb el diumenge de Rams arranca la Setmana Santa pegolina

La processó d’ahir va simular la viscuda fa més de 2.000 anys amb la presència de molts xiquets i xiquetes i animals domèstics. Dilluns sant és diu de penitència per a menuts i adults. A les 5’30, a la Parròquia de la Sagrada Família, serà el torn dels xiquets i xiquetes. A les 8’30 i 9’30 de la vesprada els toca als adults, primer a la Parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció i a la Sagrada Família, respectivament. La Setmana Santa ja s’ha iniciat i a Pego des del dimarts, 30 de març, s’estan celebrant actes, com va ser eixe dia el Via Crucis Penintencial al Calvari. A continuació, el divendres 3 d’abril es va celebrar el Via Crucis organitzat per la Tercera Ordre Franciscana. El dissabte 4 d’abril van ser les bandes de cornetes i tambors les protagonistes de la vesprada pegolina omplint de la música tan característica d’aquestes dates, a alguns carrers del poble.

La primera processó significativa es produïa ahir diumenge, 5 d’abril, diumenge de Rams. Amb ella es pot dir que comença la Setmana Santa a Pego i podem dir que enguany ho fa amb més significació si cap, ja que la processó de Rams va voler ser una rèplica de la que es va produir fa 2.000 anys, així a Pego es va poder veure un pollí i molts xiquets i xiquetes, els que en les parròquies pegolines es preparen per a rebre la I Comunió. Una simulació que té relació amb les paraules de Bautista Ferrer Bay, nou president de la Junta Central de Setmana Santa de Pego que declarava que “desitjaria que cada any férem entre tots, des del primer a l’últim, un esforç per a millorar un poc la nostra Setmana Santa i aconseguir fer-la més entranyable i més esplendorosa”.

Així mateix Ferrer Bay convidava “a tota la gent de Pego a sumar-se als actes [de Setmana Santa], així com als visitants i gent d’altres lloc a contemplar els magnífics passos de cadascuna de les confraries que amb tant dedicació cuiden durant tot l’any, perquè isquen a les processons amb la millor de les seues gales, tenint en compte que és una de les processons amb més solera i antiguitat de les terres valencianes, pel que em sent molt orgullós”.

Avui dilluns a les 5’30 de la vesprada es durà a terme la celebració penintencial amb confessions per als xiquets i les xiquetes dels col•legis, a la Parròquia de la Sagrada Família. A les 8’30 es durà a terme esta celebració penitencial, però per a adults a la Parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció. A les 9’30 la celebració penintencial per a adults serà a la Sagrada Família.

Dimecres Sant a les 9 del matí s’iniciarà des de les dos parròquies, la tradicional ‘Salpassa’ per la Vila de Pego. Per la nit, a les 10 de la nit i des de la Parròquia de la Sagrada Família es produirà el trasllat d’imatges de l’Oració de l’Hort i la Santa Dona Verònica fins a la Capella de l’Ecce-Homo.
479 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!