Alerta per pluja a les províncies d’Alacant i València

Segons l’Institut Nacional de Meteorologia les pluges podrien ser molt fortes a les províncies d´Alacant i València. L´aigua resgistrada fins a hores d´ara a Pego és d´al voltant 30 l/m2. Ahir les comarques més afectades van ser les del sud d´Alacant, arribant a enregistrar-se 58 l/m2 a la Vila Joiosa Segons l’Institut Nacional de Meteorologia s´ha activat l´alerta per possibilitat de pluges que poden ser molt fortes a les províncies d’Alacant i València. Les inundacions que va provocar la precipitació caiguda ahir han originat problemes sobretot en obres on no s’ha pogut treballar i en passos subterranis que s’han tallat al trànsit el que va ocasionar nombroses retencions de trànsit. al llarg del matí en ciutats com Benidorm, Elx i Alacant. En l’AP-7 en direcció a Benidorm, van arribar a registrar-se retencions de fins a 25 quilòmetres a les 7.31 hores per l’alta densitat de trànsit. Aquestes pluges també van afectar amb certa intensitat la costa de la Marina Alta, especialment a Dénia i Xàbia.

Jóvens Agricultors d’Alacant van subratllar ahir que els 30 litres per metre quadrat de mitjana registrats a Alacant fins mitja vesprada i les precipitacions que s’esperen per a hui i demà permetran la «finalització» de la collita d’hortalisses i recarregaran la terra d’humitat per al pròxim estiu.

Les pluges caigudes ahir en la Comunitat van deixar fins a 58 litres per metre quadrat en la localitat alacantina de Vila Joiosa i 54 litres en les proximitats de l’embassament de María Cristina, en Castelló. Altres xifres d´ahir a la província d´Alacant són els 45 litres en Alfàs del Pi, 39 a Callosa en Sarrià, 28 a Elda, 26 a Tibi i a La Torre de les Maçanes, 25 a Agost, 22 a Confrides i 20 a Petrer. A Pego entre la pluja enregistrada ahir i la de hui hem arreplegat al voltant de 30 litres/m2.

Durant la jornada d´avui i fins a demà de matí continuarà plovent de manera generalitzada, sobretot a les comarques del sud de València i el nord d´Alacant, és a dir, que la Marina Alta serà una de les afectades. A partir de dijous de vesprada sembla que la situació meteorològica canvia.679 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!