Al voltant de 100 representants de La Unió s’han concentrat hui a la Delegació d’Hisenda d’Alacant

El calendari de mobilitzacions de l’organització agrària es va encetar setmanes enrere en la localitat d’Utiel i tindrà continuïtat durant tot el mes de juliol amb accions en diferents zones del territori valencià. Al voltant de 100 represents de La Unió de tota la província s’han concentrat hui davant de la Delegació d’Hisenda d’Alacant en protesta pel desmesurat augment dels costos de producció i els baixos preus que perceben els agricultors i ramaders per les seues produccions.

La Unió ha denunciat a més, que enguany els agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana no podran beneficiar-se de deduccions fiscals per la compra de gas-oil agrícola, fertilitzants i plàstics com venia fent en els últims anys per a pal·liar el desmesurat augment d’estos costos de producció derivats del petroli.

El calendari de mobilitzacions de La Unió es va iniciar el dilluns i dimarts en la localitat d’Utiel i tindrà la seua continuïtat al llarg del mes de juliol amb accions en diferents zones del País Valencià, entre elles la de hui, la Delegació d’Hisenda d’Alacant.

La desproporcionada pujada de distints costos de producció com el gas-oil agrícola, els fertilitzants i adobs, els pinsos i la imminent pujada de l’electricitat per al reg en un 30% de mitjana davant de la supressió de les tarifes especials existents fins a la data està portant a la ruïna a milers d’explotacions agrícoles i ramaderes alacantines, amb la passivitat i inactivitat manifesta de les Administracions Públiques (Govern Central i Govern Autonòmic).

A punt de tancar el termini per a la presentació de la declaració de la renda “no s’han posat en marxa mesures fiscals efectives per a tractar de pal•liar esta situació i la major part dels agricultors i ramaders continuaran pagant ‘impostos sobre pèrdues’” és per això que des de l’organització agrària, La Unió, continuarà manifestant-se durant tot el mes de juliol, per a cridar l’atenció i intentar canviar l’actual actitud de les administracions.

La Unió reclama una sèrie de mesures i polítiques agràries eficaces per a pal·liar la situació de crisi generalitzada en el camp com:
•Establiment d’un gasoil professional amb la rebaixa dels impostos indirectes als hidrocarburs i d’un IVA reduït del 7% per a tots els usos professionals agraris.
• Pacte d’Estat en matèria d’aigua i posada en marxa d’un Pla Hidrològic Valencià.
•Continuïtat del preu de les tarifes elèctriques per a ús de reg amb un IVA reduït del 7%.
•Mesures específiques per al control de l’augment del preu dels pinsos per a alimentació animal, compensant amb ajudes d’Estat als ramaders per este cost que no poden traslladar al preu de venda del seu producte.
•Adecuació de la fiscalitat agrària a la realitat del sector per a evitar que es paguen impostos sobre pèrdues. S’han de reduir els actuals mòduls.
•Establiment d’una assegurança d’ingressos que cobrisca la renda de l’agricultor o ramader davant de les pèrdues per un sinistre climatològic, per una plaga o per una crisi de preus en el mercat.
•Llei de Marges comercials que permeten una millor participació del productor en el preu de venda al públic dels productes agraris.
735 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!