Acaba la campanya “Llegir és salut” de la Biblioteca Pública Municipal de Pego

Més de tres mesos ha estat en vigor la campanya d’animació lectora “Llegir és salut” per a què els llibres de la Biblioteca Pública Municipal isquen de la mateixa. El proper dimecres, 25 de juny, es realitzarà el sorteig de cada categoria, infantil, juvenil i adulta. Serà a les 7 de la vesprada a la mateixa Biblioteca. Des del dilluns, 10 de març els socis i sòcies de la Biblioteca de Pego, han tingut un al•licient més per a agafar un llibre de la Biblioteca i llegir-lo amb interès i gust i és que va ser el moment en què es va encetar la campanya d’animació a la lectura, “Llegir és salut”. Aquesta campanya ha dividit els usuaris i usuàries de la Biblioteca en tres categories tenint en comptes l’edat. En cada categoria, infantil, juvenil i adulta, es realitzaran, el proper dimecres, 25 de juny, tres sortejos adaptats a cada franja d’edat que premiaran els més lectors, com explicava Rosa Maria Lucas, bibliotecària municipal.

Amb aquesta senzilla iniciativa, encetada a l’hivern, la Regidoria de Cultura i la Biblioteca Pública Municipal de Pego han intentat injectar aire fresc per tal de fomentar la lectura de les xiquetes i xiquets, entre el jovent i les persones adultes. L’objectiu de “Llegir és salut” també s’ha centrat en intentar fidelitzar els socis i sòcies que ja té el centre de lectura per excel•lència. Així mateix, s’ha intentat captar nou públic, descobrint-los tot el que es pot aprendre de l’interior d’un llibre i tots els llibres que es poden elegir al si de la biblioteca.

Tres franges d’edat, tres sortejos. Els més menuts, entre 3 i 8 anys, són els que més han hagut de treball, de manera lúdica, per a aconseguir el premi del sorteig ja que han participat en un concurs de redacció i/o de dibuix sobre qualsevol dels llibres llegits de la biblioteca municipal.

Per als joves entre 9 i 18 anys es sortejarà una edició de la biografia de Jaume I el conqueridor editada per Bromera i l’ajuntament de Pego, per commemorar, entre d’altres coses, que enguany se celebra el seu 800 aniversari. Per cada préstec realitzat, els joves, obtindran una butlleta per a participar en el sorteig.

Els àvids lectors adults de la Biblioteca també tenen l’oportunitat de guanyar un reproductor de DVD per la seua constant lectura amb el mateix sistema de sorteig que el joves, l’elecció d’una de les butlletes obtingudes dels préstecs realitzats.

Amb aquestes iniciatives la regiduria de Cultura de l’Ajuntament de Pego pretén animar a menuts i majors en l’hàbit de la lectura, apropar tant uns com altres a la biblioteca, perquè la coneguen i perquè facen ús d’ella com a pública i municipal. Els més menuts i joves a més ara podran triar d’un gran ventall de llibre perquè la darrera inversió econòmica ha estat enfocada en aquest sentit i ha estat important.

Explicava la bibliotecària, que “els llibres necessiten de persones per a poder eixir” i que actualment la Biblioteca Pública Municipal de Pego no només té llibres a disposició del públic general, sinó que també compta amb música i cine per a poder prestar durant un temps determinat. Sempre actualitzant els fons bibliogràfics.

La campanya va finalitzar el divendres, 20 de juny, tot i que serà el dia 25 de juny a les 7 de la vesprada quan tindrà lloc, a la Biblioteca Pública Municipal, el sorteig públic dels diferents premis.
630 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!