A Pego només una xiqueta saharauí té ‘vacances en pau’

Aquesta setmana passava la revisió mèdica a l’hospital comarcal junt a una vintena de xiquets i xiquetes més del Sahara.
Ahir va començar el servei de Pediatria de l’hospital comarcal les revisions mèdiques dels 19 xiquets i xiquetes saharauís que han vingut a principis de juliol a la Marina Alta a passar unes ‘Vacances en pau’ en famílies d’acolllida.

Part de l’equip de Pediatria de l’Hospital de Dénia col•labora en esta iniciativa fruit d’un Conveni de Col•laboració entre l’Agència Valenciana de Salut i la Federació d’Associacions de Solitaritat amb el Poble Saharauí de la Comunitat Valenciana. Gràcies a eixe conveni de col•laboració, els xicotets disposen d’un SIP Solidari o targeta sanitària, per la qual cosa se’ls genera una història clínica a què els metges poden accedir cada estiu.

La revisió mèdica consisteix en una exploració física sobre l’estat general (control de pes i talla); a més d’una anàlisi bàsica de sang i orina. Els menuts poden ser citats una segona vegada, depenent dels resultats de l’analítica.

L’Hospital de Dénia també ha posat en marxa una campanya de vacunació contra l’hepatitis B. Ara reben una dosi, una altra a l’agost i la tercera se’ls subministrarà en el campament de refugiats, en el Sàhara.

Aquestes ‘Vacances en Pau’ fa uns 20 anys que estan promogudes per l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Saharauí de la Marina Alta. Els grups de xiquets i xiquetes que es desplacen fins a la nostra zona sol ser d’uns 20 a 30 menuts d’entre 8 i 12 anys i passen ací, amb les seues famílies d’acollida dos mesos, juliol i agost. Per regla general, les famílies que acullen una vegada solen repetir l’experiència perquè asseveren que “és molt enriquidora”. No obstant, no sempre aquesta regla es compleix. Un exemple clar el tenim a Pego on enguany només una família s’ha decidit a acollir.

Diverses són les circumstàncies que han dut a què es done aquesta situació, però la més important, apunten fonts de l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Saharauí a Pego, és l’econòmica. D’una banda perquè el viatge d’anada i tornada dels xiquets i xiquetes enguany valia 600 euros. D’una altra, perquè l’associació enguany no ha pogut arreplegar tants diners com havia recollit en passades edicions per a ajudar a sufragar algunes despeses comunes del programa ‘Vacances en Pau’, ajudes econòmiques que alleugereixen les despeses que haurien de fer les famílies acollidores.

Esperem que no tarden en arribar temps millors per proporcionar unes ‘Vacances en Pau’ a un major nombre de xiquets i xiquetes saharauís, xiquets i xiquetes que habitualment viuen en condicions extremes en els campaments de refugiats en què està assentat, des de fa més de 40 anys, el poble Saharauí.
651 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!