Proposta de ruta ambiental i cultural a peu per la comarca

L’associació «El Pas» a través del col•lectiu «Amics del camí» han començat a dissenyar el tram d’una ruta permanent a peu que recorrerà pobles i terres de la Marina Alta i Baixa amb l’objectiu de definir el trajecte paisatgístic, cultural, històric i espiritual de la zona. Una alternativa d’oci molt pareguda al camí de San Santiago però que no té un principi i un final i en el que tot el recorregut és important. Un total de dotze persones van començar divendres passat a traçar la primera etapa, que serà de set dies, que va des de Dénia a Benidorm, passant per Xàbia, Gata de Gorgos, Benissa, Senija, Llíber, Xaló, Tàrbena, Bolulla, Callosa, Polop, La Nucia, Altea i Benidorm. La iniciativa es troba en els seus inicis i s’està realitzant un treball «in situ» per a esbrinar quines són les rutes més interessants.

L’objectiu de l’associació és arribar a un acord amb els ajuntaments perquè disposen d’albergs o cedisquen els poliesportius perquè la gent puga descansar com passa al llarg del camí de Santiago. A més, es crearà un carnet del caminant que se segellarà en cada etapa. També es preveu publicar una guia explicativa dels valors de cada lloc.

Des de l’associació van informar que es tracta d’una ruta cultural i humana, a més de mediambiental, que pretén fer arribar a la gent la importància dels valors que encara mantenen els pobles.
427 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!