Detecten fins a 8.000 kg d’haixix en la Marina Alta en menys de cinc mesos


Agents antidroga de Màlaga prevén més detencions en l’operació contra la xarxa britànica de narcotraficants que va descobrir 3 tones de droga en un camió entre Gata i Xàbia.

Ahir al matí desenes de persones observaven en la comissaria de Policia Nacional de Dénia com a diversos agents traspassaven tres tones d’haixix d’un camió a tres vehicles per a poder transportar-los fins a les dependències policials d´Alacant. Es tracta de l’últim partida d’haixix intervingut el dijous a la vesprada en un camió que circulava per la carretera que uneix Gata de Gorgos i Xàbia. De l’operació, fruit de les investigacions d’agents antidroga de la Policia de Màlaga, han eixit detingudes dos persones que transportaven el material i que suposadament formen part d’una xarxa britànica de narcotraficants assentats en la Costa del Sol.


Efectius de seguretat van alertar ahir que les investigacions continuen i que en les pròximes hores podrien arribar a detenir-se a més persones relacionades amb la xarxa de narcotràfic, ja que l’operació no està tancada. Els detinguts passaran a disposició judicial a última hora de hui o a primera del dilluns.
Esta no és més que una dels tres grans partides que s’han confiscat en menys de cinc mesos en la Marina Alta. En total s’han trobat fins a 8.000 quilograms d’haixix a més d’un bolic de cocaïna d’uns 30 kg i diverses embarcacions abandonades en diversos punts del litoral de la comarca. Pareix que la costa de la Marina Alta s’està convertint en una costa propícia per a introduir les grans quantitats de droga.
Fa a penes una setmana que funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària d´Alacant es van confiscar 2.500 quilograms d’haixix en la cala Moraig de Vaig poblar Nou de Benitatxell. Els traficants van ser sorpresos pels funcionaris mentres descarregaven en material a un camió que els esperava en la platja. El grup de persones es va donar a la fuga encara que la patrulla de Duanes va aconseguir detindre a dos de les quatre persones que es trobaven en esta zona del litoral. Quatre dies abans un control de dos hores i mitja de la Policia Local i la Guàrdia Civil de Xàbia es va saldar amb 60 detinguts tots ells immigrants. Pocs anys després, al matí següent, una zòdiac amb dos potents motors, de les que sol transportar drogues, va aparèixer abandonada en una platja dels Marines de Dénia.
Una altra de les grans operacions policials antidroga que va tindre lloc e el litoral de la comarca va ser l’11 de desembre del 2005. En esta intervenció els agents es van confiscar 2.430 quilograms d’haixix i es va detindre els quatre marroquins que van ser interceptats en la llanxa en la platja dels Devesses de Dénia. Esta embarcació equipada amb potents motors anava camuflada amb els colors i insígnies de la Guàrdia Civil. En esta mateixa operació es va detindre dos persones més de nacionalitat espanyola a Alacant i a sis holandesos fronts a les costes d’Orihuela que en total transportaven 2.070 quilos d’haixix.

30 quilos de cocaïna en Els Rotes

A més a principis d’any, una persona que estava passejant pels Rotes de Dénia es va trobar un bolic de cocaïna que pesava prop de 30 quilos. Segons pareix el material havia arribat a esta part del litoral deianenc arrossegat pel fort temporal que havia tingut lloc pocs dies abans.

669 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!