Les Dansaires d’Uixola estrenen dansà al Corpus

L’objectiu és enriquir el corpus. Les Dansaires estrenaran, per a l’ocasió una dansa nova, perquè demostrar el seu interès per la processó. Enguany l’afluència de xiquets i xiquetes ha estat superior a d’altres anys, no obstant, les Dansaires d’Uixola fan una crida a les xiques d’entre 10 i 15 anys perquè s’apunten a danses.
A la procés del Corpus d’enguany es podran veure arquets, panderos o gitanes, panderets, la magrana, les cintes de Sueca i una nova dansà que ballaran les pròpies Dansaires d’Uixola, una dansa “que ens hem ensenyat apostes per al Corpus”, explicava Maria Ferrer, dansaire.

El Corpus, assegurava Maria Ferrer és una processó que les Dansaires d’Uixola “s’agafen molt seriosament” i bona fe d’això és que la mateixa Maria ahir assistia a la processó del Corpus de Granada per contrastar tradicions i veure si es poden anar incorporant coses a Pego.

Destacava també Maria que enguany l’afluència de xiquets i xiquetes ha estat molt bona. El fet és que “ho vam dir a dos o tres mares i elles es van fer càrrec buscar-nos xiquets i de 4 fins a 6 anys en tenim 14; de Rosalia Bondia també van eixir uns quants i la resta són de l’escola de dansà, que en són uns 22”. No obstant, la dansaires feia una crida a les xiques d’entre 10 i 15 anys perquè si s’apuntaren a balls tradicionals serien el futur de les Dansaires d’Uixola.

La processó començarà al Convent dels Pares Franciscans a les 19’30 hores de diumenge, en el moment en què comença la missa, perquè explicava Maria Ferrer, “sinó la creu ens pilla”. A la Plaça de l’Ajuntament serà quan la creu es reunisca amb tots els participants al Corpus, que a l’uníson ballaran la seua dansa.

603 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!