Esmenes al pressupost municipal: 10.000 € per a l’Associació de Comerciants

El PSPV-PSOE, Populars Pego i Ciudadanos presentaren vàries esmenes i propostes en el debat dels comptes municipals celebrat en el ple ordinari del mes de febrer..

La dels socialistes va estar presentada pel regidor de comerç i Promoció Econòmica, Ricardo Sendra, qui proposà al ple fer la modificació al pressupostos escaient per a poder destinar 10.000€ a l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego.


Tots els grups municipals van coincidir en què aquesta iniciativa era positiva per als associats. Des dels Populars, el seu portaveu, Ferran Gonzàlez, proposà modificar aquesta esmena per tal que la dotació del conveni amb l’associació siguera de 20.000€ en compte de 10.000. Ricardo Sendra va explicar que això no era possible perquè l’associació no té eixa quantitat en despeses.

L’esmena va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups de la corporació excepte Ciudadanos, qui va votar abstenció.

Populars Pego va presentar també esmenes als pressupostos, un total de 6, a més de 5 propostes, tal com explicava Ferran Gonzàlez.

La primera de les esmenes plantejava que es destinara 50.000 € en ajudes directes a autònoms i comerços locals va ser rebutjada perquè l’Ajuntament de Pego ja participa en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, al qual ha aportat 44.000 €, a més dels 10.000 acordats per al conveni amb l’Associació de Comerciants.


Respecte a l’esmena per a fer un estudi de viabilitat d’una nova residència, la resta de grups va coincidir a assenyalar que hi ha en marxa un projecte de millora de l’actual. A més es recordà que el de la residència és un servei a més de que s’està negociant que el servei siga assumit per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.


Del parc per a gossos es va dir que era bona idea, però no es considera prioritari en aquestos moments, per la qual cosa l’esmena tampoc no va ser aprovada.


De totes les esmenes dels populars, només és va aprovar amb els vots a favor de Populars Pego i Ciudadanos, i les abstencions del PSPV-PSOE, Compromís i Ciutadans de Pego Independents.


Al respecte del punt cinquè, sobre la dotació de 2.000€ per a millorar l’oferta d’oci destinada als joves… es va recordar que Pego té ara una tècnica de Joventut, qui està desenvolupant tota una sèrie d’accions lúdiques, informatives i d’assessorament, a través d’Infojove Pego.


Per últim, la corporació tampoc va donar suport a l’esmena plantejada per a crear unes beques d’excel·lència per a premiar l’esforç dels estudiants dels col·legis i institut de Pego. D’una banda perquè aquestes beques ja existeixen i les dóna la Generalitat, i per altra perquè no es considerà convenient premiar amb diners l’esforç dels estudiants.

Populars Pego també fa ver 5 propostes al ple.


En no tractar-se d’esmenes, la corporació no va debatre aquestes propostes amb la possibilitat de que siguen estudiades en Junta de Portaveus o negociades per a incloure-les mitjançant un acord amb l’equip de govern en els pressupostos. Enrique Moll, com a president de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego i les Valls comentà que traslladarà al ple d’aquest organisme la proposta d’ampliar la dotació de Càritas.


I des de Ciudadanos, Simón Ortolà presentà també dos esmenes, que no van abordades com a tal.


La resta de la corporació coincidí en que el que havia presentat Ciudadanos no es tractava d’esmenes perquè no incloien cap dotació econòmica, com explicava la portaveu de Compromís, Anna Sastre.

Des de l’equip de govern, Ricardo Sendra acusà a Simón Ortolà de presentar propostes que s’havia tractat en Junta de Portaveus, referint-se a la proposta de fer xecs de compra per a la reactivació de l’economia local.


I, respecte a la proposta relativa al cobrament de taxes i impostos, es va remarcar que SUMA ja ofereix la possibilitat del fraccionament a tota la ciutadania.

722 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!