Coneix la Marjal de Pego-Oliva amb les barques del Salinar

Les barques del Salinar han estat actives des del mes de juliol fins ara a l’agost. Aquests passejos amb barca pel riu de la Marjal Pego-Oliva ja és la tercera edició que es fa, de la mà d’Arrels Marinades junt amb la regidoria de Turisme.

L’any 2016 li van donar vida de nou a aquest servei que, anys enrere ja havia estat en funcionament. Segons ha explicat la coordinadora del projecte, Núria Gómez Bolufer, la proposta els va arribar des de qui era la regidora de Turisme, en aquell any, Laura Castellà i actualment regidora de Medi Ambient.

El que es pretén des de les dues entitats, tant des d’Arrels Marinades com des de l’Ajuntament de Pego és explicar i educar a totes aquelles persones que participen en l’activitat per tal que respecten i cuiden el Parc Natural, explica la coordinadora.

Remar, observar de forma pacífica la flora i la fauna amb els prismàtics i recollir la brutícia que hi ha en les aigües del riu Salinar són algunes de les accions que es fa dins d’aquesta ruta eco-aquàtica, per tal de fomentar la consciència entre els participants, comenta Núria Gómez.

Passejar pel riu Salinar de la Marjal és tota una experiència, perquè són els mateixos usuaris els encarregats d’avançar per les aigües del riu. Segons ens ha dit Gómez «el passeig és completament autònom i per això a les famílies amb xiquets menuts els encanta tant».

Durant aquesta tercer edició de la ruta eco-aquàtica han sigut moltes les visites que han rebut al Parc de la Marjal Pego-Oliva. Guillem Oltra, tècnic superior en gestió forestal i medi natural, indica que han sigut un total de 476 persones, aproximadament.

Entre aquestes xifres es reparteixen visitants de diferents zones, tant locals, com nacionals i fins i tot estrangers.

Tota una experiència per a connectar amb la natura i conèixer de més a prop aquest paratge tan ric que té la localitat pegolina. Aquells que vulguen gaudir d’aquesta activitat encara ho poden fer fins al mes de setembre, perquè com bé ha dit Núria, les barques finalitzen amb la sega de l’arròs.

Per tant, tots aquells que vulguen participar-hi ho podran fer de dilluns a divendres de quatre a huit de la vesprada. Durant el cap de setmana, pel matí d’onze a dos del migdia i, de vesprada de quatre a huit. El preu per a participar en aquesta activitat és de 3€ per a adults i 2€ per a xiquets. Per a més informació pots visitar l’oficina de Turisme de Pego i Les Valls o enviar un WhatsApp 643 856 734.

 

2434 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!