La MaCMA i les Tourist Info de la comarca consensuen el mapa patrimonial de la Marina Alta

La Casa de Cultura de Pedreguer acollí ahir una jornada amb les tècniques i tècnics de Turisme dels municipis de la comarca per tal de treballar en un nou mapa cultural de la Marina. El que es pretén és aïllar un discurs comú que facilite la confecció d’un document compartit per tots els pobles de la comarca. El mapa desitjat és una ferramenta destinada a prestigiar la marca Marina Alta com a destinació cultural. Un document transversal, aglutinador, que serà completat en els propers mesos.

IMG_20170524_093055Ahir dimecres es reuniren a la Casa de Cultura de Pedreguer, convocats per la MaCMA, tots i totes els professionals de l’àmbit de Turisme que treballen des dels ajuntaments de la Marina Alta. Una trobada tècnica focalitzada en consensuar les directrius i continguts que haurien de conformar el mapa cultural i patrimonial de la comarca. Una iniciativa de la Mancomunitat Cultural que coincideix amb la celebració del 20è Aniversari de l’entitat i que pretén materialitzar el discurs de promoció i consolidació del territori comarcal durant aquestes dues dècades. De fet, la presentació d’aquest projecte tingué lloc durant les passades I Jornades sobre Turisme, Sostenibilitat i Territori que es realitzaren el passat 29 de març a Beniarbeig i on ja s’emplaçà els assistents a treballar en les dades que haurien de regir una cartografia innovadora i pròpia.

IMG_20170524_100418La jornada, organitzada amb l’objectiu principal de reunir sota un mateix lema als representants municipals de Turisme, així com als responsables polítics de l’àrea, fou un taller basat en la pluja d’idees i la interacció entre els participants per tal d’aïllar un discurs comú que facilite la confecció d’un document compartit per tots els pobles de la comarca. Així mateix, se’ls presentà l’esborrany inicial que des de la MaCMA ja s’ha elaborat i que serà la matriu des de la qual desenvolupar el projecte en un sentit global. Al cap i a la fi, segons matisaren els responsables tècnics de la Mancomunitat, es tracta de dotar-se d’una cartografia pròpia que serà un recurs comú i compartit per a tots els departaments municipals tot i que, en un primer estadi, el mapa desitjat és una ferramenta destinada a prestigiar la marca Marina Alta com a destinació cultural. Un document transversal, aglutinador, que serà completat en els propers mesos.

IMG_20170524_094417Des de la MaCMA s’ha valorat molt positivament la jornada de treball i especialment el fet de reunir l’experiència de les Oficines de Turisme comarcals sota un mateix pla de treball ja que les Tourist Info de la Marina Alta, independentment de la seua ubicació local, suposen un element clau pel que fa a la vertebració i promoció conjunta del territori comarcal.

 

1655 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!