5.550 persones van exercir el seu dret a vot en les Eleccions Municipals a Pego

La jornada electoral del 26 de maig es desenvolupà amb molta tranquil·litat i sense cap incident ressenyable a Pego. El cens de les municipals estava format per un total de 7.620 electors, dels quals exerciren el seu dret a vot un total de 5.550 persones. És a dir, l’índex de participació va ser d’un 72’83%. Aquest percentatge és inferior al de les eleccions del 2015, en què es van votar 5.935 persones, és a dir, la participació va ser del 77’19%.

La major part de l’electorat va passar per les urnes en les hores del mati. Ahir cridà l’atenció l’ambient cordial en les tretze meses, que estaven repartides en els col·legis electorals del Teatre Municipal, Casa de Cultura, Museu, col·legi Ambra, antic institut Cervantes i l’antiga Cambra Agrària. En totes elles hi hagué nombrosos representants dels sis partits candidats a l’alcaldia, entre interventors i apoderats, i el respecte va ser la tònica general al llarg de tota la jornada.

En una de les meses, situades al Museu, es trobava una de les integrants més joves, Maria, de 19 anys, que exercia com a vocal i de vesprada ens va deixar el testimoni de la seua experiència.

També vam arreplegar ahir la veu d’un jove pegolí, Carles Sendra, que votava en unes eleccions municipals per primera vegada.

La percepció general que es tenia a les sis-set de la vesprada de que la participació havia baixat al respecte del 2015 es confirmava amb el recompte de la nit.

De totes les meses, la que més participació va registrar va ser una de les que estava a l’antiga cambra agrària. La mesa B, en la que va votar un 96’67% del cens. És a dir, 581 persones d’un total de 601. La participació més baixa es va produir en la mesa A del Cervantes, on van anar a votar 514 electors, un 63’30% del cens de 812 votants.

Així, la xifra total de vots a Pego, sumant també els rebut per Correu, és de 5.550 paperetes.

En el programa especial que vam fer a Ràdio Pego anit per a informar de l’evolució de la jornada i dels resultats dels comicis, vam comptar amb la participació d’alguns dels candidats i candidates a l’alcaldia, que van fer un anàlisi inicial de la jornada electoral mentre es feia el recompte dels vots de les eleccions europees. Alguns d’ells van assenyalar que possiblement, hi havia un cert cansanci entre electors pel fet de la consecució de diferents períodes electorals i campanyes, com han sigut els de les eleccions nacionals i autonòmiques en abril, i ara les locals i europees.

I, possiblement, aquest descens de la participació ha pogut perjudicar alguns dels partits, que han augmentat el percentatge de vots, respecte a les eleccions del 2015, però, això no s’ha traduït en un augment del nombre de regidors, com és el cas del Pspv-psoe i del partit popular. Al respecte ens va parlar Enrique Moll.

Una vegada superades ja les eleccions, i amb la distribució definitiva de vots en les mans, ens endinsem ara en unes setmanes en què s’haurà d’establir en quins seran els companys de Socialistes Pego en el govern de l’Ajuntament de Pego i quins partits es quedaran en l’oposició. És l’hora de pactar, i els socialistes tenen, a priori, dos opcions: d’una banda, pactar amb Compromís, o d’altra, establir un tripartit amb Ciutadans de Pego Independents i Ciudadanos com a socis de govern. Ho sabrem abans del 15 de juny, data límit per celebrar el plenari de constitució de la nova corporació municipal.

 

1836 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!