Socialistes Pego presenta com avals de la candidatura la gestió en l’última legislatura i els projectes a desenvolupar

El PSPV-PSOE de Pego va presentar ahir la seua llista per a les eleccions municipals del 28 de maig, encapçalada per Enrique Moll. Una presentació en la qual el candidat a revalidar l’alcaldia es va recolzar en la gestió realitzada en l’actual legislatura per a fer front a situacions com la pandèmia del coronavirus, la crisi provocada per la guerra a Ucraïna i l’incendi forestal de l’estiu passat. A més a més, Moll avançà alguns dels projectes que esgrimirà durant la pròxima campanya electoral, com ara la remodelació i ampliació de la residència Sant Joan de Déu; l’aposta per un turisme sostenible, familiar i esportiu; i la creació d’un nou polígon per atraure empreses que creen més oportunitats per al jovent de Pego.


L’acte va tindre lloc a la seu socialista i va ser conduït per Ricardo Sendra, número 6 en la llista de Socialistes Pego i regidor en l’actual corporació. Tal com va assenyalar, les presentacions de les llistes dels diferents partits han marcat l’inici de la precampanya i d’un camí de poc més de 35 dies per a les eleccions municipals i autonòmiques.

La candidatura va estar abrigallada per socialistes d’altres localitats de dins i fóra de la Marina Alta. Entre d’altres, l’alcalde de Xàbia i candidat a les Corts Valencianes, José Chulvi; l’alcalde d’Ondara i secretari del PSPV-PSOE de la comarca, José Ramiro; l’alcaldessa d’Els Poblets, Carolina Vives; la secretària d’organització del partit a la comarca, Carmina Dominguis; i representants de l’agrupació socialista de Novelda.

En format de vídeo, arribaren missatges especials dedicats al candidat a l’acaldia, Enrique Moll, de part de la presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva, de l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, i del portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Patxi López. Els tres destacaren el treball de l’actual alcalde com a garantia del seu projecte per a la pròxima legislatura.

La presentació dels socialistes va tindre una càrrega emocional, aportada per Patro Moll, germana del cap de llista. Va narrar un relat protagonitzat per Enrique Moll des de la seua infància, viscuda al carrer Sant Antoni Abad, fins a la militància socialista.

Enrique Moll va prendre la paraula amb un record per a un militant estimat, com va ser Ximo Sala. També va donar les gràcies als regidors i regidores que l’acompanyen en aquesta legislatura i repeteixen en la llista. I als qui no estan en la candidatura, com Maria José Company, actual regidora de Personal, Contractació i Tradicions. Moll afirmà que encara «queden moltes coses a fer», però es va centrar en les que ja s’ha fet en l’actual legislatura. Per a ell, una de les més importants, la nova biblioteca municipal Carmen Alemany Bay.

El candidat va fer una repassada al que ha estat la gestió socialista en els quatre últims anys. Per descomptat, va parlar de la pandèmia del coronavirus i del treball fet per l’equip de govern per afrontar-la.

També va fer referència a la invasió d’Ucraïna i a la solidaritat del poble de Pego, demostrada fa un any a través d’iniciatives com la recollida de roba i productes de primera necessitat, que l’Ajuntament va enviar a una localitat polonesa propera a la frontera ucraïnesa. Un enviament que va ser possible, recordà, gràcies a que Pego participa en diferents projectes europeus i està agermanat amb el municipi polonés de Wieliszew.

I quant a l’incendi forestal de la Vall d’Ebo, Moll va destacar i agrair de nou a tota la gent que es va bolcar per ajudar en les tasques d’extinció i en l’acollida de les persones que van ser desallotjades a Pego, l’Atzúbia i les Valls.

Però, a més de repassar els entrebancs superats, el candidat es va referir a altres actuacions durant la legislatura en matèria econòmica i social.

I entre les coses pendents, “a perseguir en la pròxima legislatura”, assenyalà  el centre de recepció al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i la remodelació i ampliació de la residència Sant Joan de Déu, que considera prioritària. Moll assegurà que el projecte per a la renovació està fet i presentat fa tres anys a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

D’altra banda, el candidat socialista es va comprometre a treballar per un model de «turisme sostenible, familiar i esportiu com a revulsiu de l’economia local». També va dir que aposta per, fomentar la gastronomia, com a pilar de la proposta turística. Per últim, va assegurar que la creació de la Ronda Sud d’Oliva obri noves oportunitats per al municipi, les quals proposa aprofitar amb un nou polígon per acollir empreses que ja s’han mostrat interessades per Pego.

Per últim, Moll presentà tots els components de la llista de Socialistes Pego. Miguel Font Aranda, Teresa Sendra Sendra i Jaume Sala Ferrer són els suplents en la candidatura del PSPV-PSOE a l’alcaldia de Pego, que es completa amb – del número 17 a l’1-, Fernando Company Sendra, Isabel Alemany Garcia, Ximo Sala Ferrer, Reme Guardado Cabanillas, Fernando Quinto Mengual, Rebeca Banyuls Cardona, Fernando Orihuel Siscar, Alba Sendra Gonzàlez, Merxe Bolta Sastre, Paula Orihuel Espinós, Juan José Arbona Escrivà, Ricardo Sendra Garcia, Anna Llopis Aparisi, Josep Mengual Femenia, Laura Castellà, Raül Tamarit Seresola i Enrique Moll Briones.
698 Visites
Hola!!