20 nous pollets d’àguila pescadora arribaran a la comarca en 2022

El Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i, per primera vegada, la zona del cap de Sant Antoni, en el Montgó, seran les noves llars de les àguiles, segons ha anunciat la Conselleria de Transició Ecològica, encarregada de coordinar el conveni de reintroducció de l’àguila pescadora en la marjal de Pego, la qual s’alinea amb els treballs de recuperació d’esta espècie que la Conselleria va iniciar en 2018.

Ahir va tindre lloc la signatura de l’acord entre la Fundació Migres i la Fundació Iberdrola per a la reinserció de l’àguila pescadora en la Comunitat Valenciana. Conveni mitjançant el qual Migres s’encarregarà del trasllat a la Marina Alta, cria i alliberament de 20 pollastres d’àguila pescadora, mentre que la Fundació Iberdrola invertirà 50.000 euros en la iniciativa de reinserció. Per part seua, la Conselleria supervisarà i seguirà l’evolució dels resultats.

La secretària autonòmica, Paula Tuzón, ha anunciat que la Conselleria «ampliarà els esforços en 2022 amb una partida anual de 140.000 euros a l’any per a recuperar l’àguila pescadora, que va desaparéixer del nostre territori a principis del segle passat”. I ha destacat que l’increment d’exemplars alliberats “permetria ampliar la participació activa d’Ajuntaments com els de Dénia i Xàbia que ja han expressat el seu interés en el projecte”.

D’altra banda, el director general de Medi natural, Benjamí Pérez, ha valorat la vigilància i coordinació de la Conselleria per a continuar avançant en el compromís de les empreses per a adequar les seues línies elèctriques. En els últims quatre anys la xifra de correcció de suports s’ha multiplicat per 30, passat de 100 a 3.000. En els últims quatre anys la xifra de correcció de suports s’ha multiplicat per 30, passat de 100 a 3.000.

El director del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, Joseba Rodríguez ha rebut com a bona la notícia de l’increment del nombre i ubicacions de les àguiles i ha comentat que, segurament, 10 dels 20 pollets seran introduïts a principis de l’estiu pròxim a la Marjal.


Rodríguez destaca que ara que s’ha decidit afegir el Montgó com a espai per a la reintroducció de les àguiles que arribaran l’any 2022, la complicació està en triar la ubicació.


Fins ara la Marjal Pego-Oliva ha estat l’únic destí de les àguiles i des del 2019 ja n’han arribat un total de 9, de les quals només ha sobreviscut una, Estell, que continua encara a la Marjal. La resta han mort pràcticament totes electrocutades en terres africanes i, fins i tot, una en una torre elèctrica situada a l’Albufera, a València. Segons ha indicat Joseba Rodríguez, la baixa taxa de supervivència entra dins la normalitat, de fet, comenta que habitualment està en torn al 25% en el primer any de vida.

Foto de portada: Víctor Crespo.
1105 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!