Varietat d´actes per al cap de setmana

Contacontes infantil, mig anys de moros, benedicció dels animals per Sant Antoni, presentació de la Fallera Major de Pego per al 2007 i actes ecumènics dins la Setmana d´Oració per la Unitat dels Cristians. Avui és precís que a l´informatiu fem revisió de l´agenda cultural del cap de setmana a Pego, perquè els actes convocats són múltiples i variats. Comencem per dissabte de matí, que està dedicat als més menuts. El projecte de contacontes infantil organitzat pel Grup de Dones Cabal continua actiu i en aquesta quarta edició els infants tenen una cita a les 11.30 del matí, a la Casa de Cultura amb Maria Dolors Lloret i Josep Sendra. Ells els introduiran dins el món de la fantasia de les històries populars.

Ja per als majors, la festa continua dissabte de nit amb la celebració de mig any de moros i cristians. A partir de les 12 de la nit estan convocades les filaes a concentrar-se al Pla de la Font. Des d´allí es dirigiran cap al Carrer Sant Agustí, Plaça Mayorazgo Cendra, Plaça de l´Ajuntament, Carrer Major, Carrer Poeta Lorente, Plaça del Mercat, Avinguda d´Alacant per a acabar a la Plaça de l´Antic Regne de València, on s´ubicarà una carpa habilitada per a albergar la festa que començarà a continuació amenitzada pel duo La Patrulla i el Trio Zona Zero.

L´ordre de desfilada és el següent: Capitania Mora 2007: Filà Ha Ben Sahines. Capitania Cristiana 2007: Filà Conqueridores. Bàndol Cristià: Arrapades, Albardins, Almogavers, Inquisidors, Templaries i Algarades. Bàndol Moro: Beduines, Coscolls, Al Ha Gamba Muza, Feixucs i Alaçdrach.

Eixa nit de dissabte els carreters celebraran la seua festa particular, sopant a la llum de la lluna i la companyia de les estrelles, protegits per Sant Antoni, ben a la seua vora. A l´endemà, diumenge 21, a les 11 del matí a l´ermita del patró dels animals es procedirà a realitzar la missa en el seu honor i després es beneiran els cavalls que el visiten, vestits amb les millors gales i tota la resta d´animals que hi acudisquen per a, entre d´altres coses, pegar les tres voltes a l´ermita i protegir-se del mal de panxa. També es repartiran bunyols de carabassa per als assistents.

Una vegada acabat aquest acte, la gent tindrà el temps justet per a apropar-se al Teatre Municipal i assistir a la presentació de la Fallera Major de Pego per a l´any 2007, Paula Portes i Hernández i la seua Cort d´Honor: Eva Inés Andrades i Sali Ceresola. L´acte serà a la 1 del migdia i està organitzat per la Junta Local Fallera.

A més, durant el cap de setmana se celebra a Pego una part de les celebracions de la Setmana d’Oració per la Unitat dels Cristians, que unirà representants de les confessions luterana, anglicana, ortodoxa i catòlica i que es desenvoluparà fins al proper dia 25 de gener en nombrosos temples de la diòcesi com són el de l´Esglèsia Luterana de Pego, però també temples de Benissa, Dénia o Oliva, entre d´altres.

Així que no hi ha excusa aquest cap de setmana per a quedar-se a casa, ja ho heu sentit a gaudir, que a partir de diumenge s´espera fred.399 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!