S’inicien les obres de la zona multiesportiva La Trilladora

Aquest projecte és un dels cinc que estan subvencionats pel Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana. És la segona en importància econòmica amb un pressupost de 527.763 euros i una previsió d’execució de 6 mesos. L’empresa adjudicatària de les obres és COESMI.
El 31 de desembre de 2010 es tancava el segon Pla E impulsat pel Govern Central per a ajudar l’economia local i per tant, es donaven per acabats els 19 projectes inclosos en aquesta segona fase d’inversió estatal a Pego. A l’inici de 2011 sembla que vol començar a caminar, definitivament, el projecte de contestació de la Generalitat Valenciana a eixe Pla E, l’anomenat Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana, més conegut com a Pla Confiança o Pla Camps, que es publicava al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el 24 de febrer de 2009.

Han passat quasi dos anys i per fi, comencen a Pego les obres d’un dels cinc projectes inclosos en aquest Pla d’Inversió Productiva, més concretament les obres d’ampliació del complex esportiu La Trilladora, un recinte esportiu per a usos múltiples de 3.420 m2 que té un cost superior als 500.000 euros i una previsió d’execució de sis mesos, el que duia a afirmar a l’alcalde de Pego que “si tot va bé i es compleixen els terminis d’execució […] podrien estar acabades [les obres] perfectament al mes de juny i potser inclòs per a la Fira d’enguany alguna activitat de les que habitualment es fan en la zona de l’antic poliesportiu d’Ausiàs March i que tants problemes està generant a tot el veïnat […] en una miqueta de sort per a la Fira de 2011, es podran traslladar algunes activitats a la zona del nou recinte que tindrà una zona important d’aparcament al seu voltant”.

A més de donar cabuda a activitats que es puguen considerar festives, la idea d’ampliar el complex esportiu de la Trilladora té com a objectiu intentar unificar en un mateix lloc o una mateixa zona el major nombre de modalitats esportives. Així, a la Trilladora es concentrarien l’actual piscina descoberta, la pista d’esquaix, el frontó, una pista de bàsquet o futbol sala. Ara s’ampliaria, segons explicava Carmelo Ortolà, “tan en vestuaris, com en espai, noves pistes esportives” per a què, principalment, es puga jugar, sense problemes de calendari, a futbol sala, que ara comparteix el pavelló cobert amb el bàsquet.

El recinte esportiu per a usos múltiples de la Trilladora, està pressupostat en 527.763 euros, que seran pagats per la Generalitat Valenciana, tot i que el projecte ha estat adjudicat per l’Ajuntament de Pego, seguint l’ordre del Consell que traspassava eixa competència, en obres de certa quantia, als consistoris.

L’Ajuntament de Pego ha adjudicat les obres del recinte poliesportiu d’usos múltiples que amplia la Trilladora, de les tretze empreses que es van presentar al concurs, al grup COESMI, un important grup empresarial amb anys d’experiència en la construcció i promoció de qualsevol tipus de productes immobiliaris de la comarca de La Safor, lloc on va donar els seus primers passos i des d’on ha obert nous camins cap a diferents punts del País Valencià.

Tot i que aquesta empresa no és de Pego, sinó de Gandia, l’alcalde de la localitat recordava que “esta empresa té l’obligació, segons marcaven les bases, de contractar a gent que està a l’atur”, el que assegurava Carmelo Ortolà, “va a donar llocs de treball” i posava com a exemple el moviment de terres, que l’està duent a terme una empresa pegolina. Explicava Ortolà que “la finalitat de totes les condicions que va posar l’Ajuntament de Pego, a l’hora de fer el plec de condicions tècniques per adjudicar estes obres, com no hi ha empreses de Pego que puguen optar a elles, s’ha condicionat, en la mesura del possible i dins de la legalitat, a que es crearen llocs de treball i que, com a mínim, esta inversió que fa la Generalitat Valenciana, d’una forma o altra repercutisquen en les butxaques dels pegolins”.

441 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!