Recuperació de la “memòria de la dona”

El taller dedicat a homenatjar a les dones més majors de Pego ha finalitzat. Durant una setmana aquestes dones han transmès a joves dels 4 col•legis de Pego com fer pa, com cosir els forats dels calcetins, com fer aigua llimó i altres coses que abans eren normals en el dia a dia. Durant una setmana les dones majors de Pego han tingut l´oportunitat de transmetre a joves dels 4 col•legis de la localitat els seus coneixements més arrelats. Sobre qüestions que abans eren quotidianes però que actualment, pel canvi de ritme que ha patit la societat, han caigut, majoritàriament en desús.

Les dones que han participat en aquest taller organitzat per la Regidoria d´Igualtat d´Oportunitats entre Dones i Homes de l´Ajuntament de Pego han pogut ensenyar als escolars com fer aigua-llimó, com elaborar pa, com cosir el forat d´un calcetí i moltes altres coses.

L´interès que han mostrat els joves ha estat envejable, assenyalava la regidora de l`àrea, la socialista Ana Aparisi, i no es descarta tornar a repetir l´experiència en un futur per tal de tornar a homenatjar aquestes dones que han estat un pilar fonamental per l´economia privada de les seues cases amb el seu saber. Una saviesa que s´ha d´intentar recuperar per tal que no es perda en l´oblit.
532 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!