Pego registra 145’33 litres per metre quadrat

Aquesta matinada es registraven 69 litres per metre quadrat. 76’33 eren els que precitiva durant el matí de hui i bona part de primera hora de la vesprada, segons informació del Convent dels Pares Franciscans. Aquestos últims han provocat el tall de les carreteres d’El Verger, el mar i l’Atzúvia. A hores d’ara s’ha restablert la circulació a tota la xarxa viària. Tot i que l’alerta groga continua activa segons l’Agència Estatal de Meteorologia fins les 20h. de hui.
Les pluges avui quasi no han deixat treva al poble de Pego. Sobre les 18:00h. Ràdio Pego informava al seu perfil facebook que, segons dades de la Policia Local de Pego, les carreters principals i les seues travesses cap a Pego, es trobaven tallades. Aleshores només es podia accedir al municipi per la carretera d’Oliva. No obstant, la circulació havia de fer-se en precaució, ja que les bases d’aigua existents podien provocar fàcilment la pèrdua de control del vehicle.

A hores d’ara, a les 19:11h.; aproximadament una hora més tard, la circulació s’ha restablert en tota la xarxa viària d’accés a Pego. No obstant, s’ha de continuar circulant amb preocaució i s’ha de tenir en compte que, amb l’aigua acumulada hui, 145’33 litres per metre quadrat en molt poques hores, els camps, els barrancs i les rambles estan plens el que implica que, si tornara a ploure amb intensitat, el més probable és que es tornaren a tallar la major part de carreteres d’accés a Pego.

L’Agència Estatal de Meteorologia manté activada l’alerta groga fins les 20h. En aquesta ocasió poden precipitar 20 litres per metre quadrat en una hora. Per a demà dimarts, l’Agència Estatal de Meteorologia manté activada l’alerta groga des de les 6 de la matinada fins a les 13h. A partir d’aqueixa hora s’activa un grau més, l’alerta taronja, la que ha provocat les intenses pluges d’avui. Aquesta està activada de 13h. a 00:00h. de dimarts. Durant aqueix període de temps poden precipitar 40 litres per metre quadrat en una hora ó 130 litres per metre quadrat en 12 hores.

Des de Ràdio Pego recordem que amb pluges intenses s’ha d’evitar fer desplaçament amb vehicle, sobretot per vies secundàries. No obstant, si és inevitable realitzar-los, cal conduir amb molta precaució.
376 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!