Pego mostra a la delegació francesa de la Comunitat de Comunes de ‘Les Collines du Léman’ la utilització de la seua aigua

Amb un intens programa d’activitats que ahir es va centrar en el municipi, visitant el pou d’aigua potable d’Aquagest, la depuradora i el parc natural.
L’aigua és el fil conductor del projecte Comenius entre Pego i Thonon i l’aigua està sent l’eix central de la visita de la delegació francesa que ahir centrava la seua atenció en el terme municipal pegolí. El primer dia visitaven la rambla Gallinera en els termes de Forna i Oliva per veure les obres que està duent a terme el Ministeri d’Obres Públiques per tal de previndre riuades. Ahir dijous visitaven el pou d’aigua potable d’Aquagest i la depuradora. També coneixien el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. De vesprada tenien reunió de coordinació del programa amb els representants de l’IES Enric Valor i les escoles de Pego.

La delegació francesa del programa Comenius era rebuda, a les 19h., a l’Ajuntament de Pego. Allí Giles Tomas, vicepresident de la Comunitat de Comunes de ‘Les Collines du Léman’, explicava que el projecte està en el seu meridià, ja que té una durada de dos anys i porten 10 mesos treballant conjuntament Pego i Thonon. Així mateix, Tomas agraïa la bona acollida dels pegolins i les pegolines, destacant la diferència climatològica de les dues visites, ja que ells gaudien d’un bon sol i els pegolins van visitar la regió amb temperatures sota zero. D’altra banda, subratllava Giles Tomas el fet que estan en el cor del projecte s’estan posant damunt la taula qüestions per al debat molt interessant.

En acabar la recepció la delegació francesa visitava la Casa de Cultura, passant pel Portal de Sala. Allí, recorrien el museu etnològic i l’alcalde de Pego els presentava la vila, el seu entorn i la seua relació amb l’aigua. Concloïa Ortolà reflexionant, com a polític, que “nosaltres tenim l’aigua, però és un bé, molt, molt limitat. Un bé amb el que s’ha de tindre molt de compte perquè és l’herència que hem de deixar als nostres descendents”.

Hui continuava la coneixença de l’aigua per les Valls. La primera parada a la Vall de Gallinera per veure els seus llavadors i les cireres amb és de sistema de reg amb els seus pous, basses i remuntadors, entre d’altres. Després les neveres de la Vall d’Alcalà i finalment, la Cova del Rull de la Vall d’Ebo. Per la vesprada visitaran el Port de Dénia, la llotja de peix i passejaran per la ‘Marineta’ de Dénia.
414 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!