L’inici de la recol•lecció citrícola confirma que el descens de la producció ronda el 25%

Les primeres dades reals de collita citrícola recol•lectada confirmen que el descens anunciat per l’anticipada previsió oficial de la Conselleria d’Agricultura era prou ajustat, ja que les xifres mitjanes comptabilitzades ronden el 25% vaticinat. Des de La Unió de Llauradors l’optimisme és moderat perquè continua existint un gran desequilibri de mercat. Encara s’està en els albors de la campanya, encara són escasses les finques i les varietats ‘liquidades’, excepte en satsumes i clementines precoces, abunden els camps on només s’ha realitzat un passe, arreplegant a penes el més madur, i no s’ha començat amb les navelines, les primeres taronges, però tot el món coincideix que, parcel•la per parcel•la, ix prou menys que l’any anterior, a vegades inclús menys que el ja previst amb minva per l’amo i el comprador o la cooperativa. Les raons són dobles, segons el responsable del sector de cítrics de La Unió de Llauradors, Josep Botella, el tipus de primavera que ha fet i al retard de la collita de l’any passat.

Amb aquestes dades des de la Unió s’espera que la campanya siga més bona que l’any passat. De fet, en la primera part de la campanya els preus de compra han estat millors que en l’anterior campanya, tot i que actualment les compres a tracte estan fent-se a preus inferiors als de l’any passat, el que posen en guàrdia a l’organització agrària, i tornant el seu optimisme en moderat.

El desequilibri en el mercat continua, segons La Unió, que afegits a les reformes d’Europa i a les polítiques de la comunitat autonoma que no tenen una claredat convenient, doncs la situació futura no es veu massa positiva.

Les propostes que aporta La Unió han de veure amb les polítiques, els diners o les ajudes que han de ser condicionades a què el llaurador faça agricultura sostenible, que aquest siga professional i que hi haja informació suficient perquè es puguen defensar.

Totes aquestes qüestions seran ampliades pel mateix Josep Botella aquesta vesprada a les 20.00 hores, a la Casa de Cultura de Pedreguer.


218 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!