Les Ha-ben-sahines estrenen la seua peça musical molt ben arropades

El pati de la Casa de Cultura estava de gom a gom a l’espera d’escoltar la composició de Carlos Pellicer, ‘Ha-ben-sahines’. Quasi set minuts intensos de marxa mora la que acompanye la capitania 2013. Després de l’èxit recollit, la banda de Pego tornava a interpretar la marxa i les Ha-ben-sahines, que havien quadrat tímidament en l’estrena, van formar tres filades, jusst davant de la banda de música, per a escalfar motors.
‘Ha-ben-sahines’, la marxa mora de la filà capitana 2013, va ser estrenada divendres de vesprada al pati de la Casa de Cultura de Pego davant un públic nombrossíssim i expectant que omplia el pati de gom a gom.
L’encarregada de presentar l’acte i el concert de quatre peces, va estar l’Ha-ben-sahina, Raquel Lucas, flauta dolça de la banda de Pego. El primer que va fer va estar agrair la tasca feta pel compositor, Carlos Pellicer, director de l’escola de música i de la banda jove.Raquel Lucas citava dos grans compositors valencians per reflexionar sobre la marxa ‘Ha-ben-sahines’. Partixen de la base que existix un cert estancament de la festa i que cal trencar perquè la festa lluisca més. I és per això que es fa necessari, assegura, “la tasca d’investigació d’obres noves” que recolze l’evolució de la festa en el seu conjunt. Animen el compositor a llençar-se a l’aventura, sempre amb el suport dels festers i les festeres.
Aprofitant el treball de la banda de música en preparar el concert que estava a punt de donar lloc a una estrena mundial, la de la marxa ‘Ha-ben-sahines’, Raquel Lucas, mora de la capitania i músic de la banda, no va deixar passar l’ocasió per ressaltar el paper de les bandes de música respecte a la música festera. Elles són les que canalitzen els sons al carrer i on faça falta.
‘Ha-ben-sahines’ va ser interpretada dos vegades per la banda de música de Pego. En la primera va regnar la contenció, tot i que les Ha-ben-sahines que hi havia repartides per les primeres files del pati de la Casa de Cultura, es balancejaven al ritme enèrgic de la marxa.


D’eixa contenció es van desfer en la repetició, avinentesa del director de la banda, després del gran èxit, mostrat pel públic a través d’uns aplaudiments potents i duraders.

Tres filades d’Ha-ben-sahines van ocupar l’espai entre la banda i la jacaranda i van formar com el que són, capitanes de 2013, al ritme de la seua marxa mora.


L’alegria es disparava en acabar la marxa.

442 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!