Les dones homenatjades a Pego

Des del cap de setmana passat, amb la Fira de les Cultures, teatre, cinema, cursa, i trobada de boixets, les dones de Pego tenen activitats de tot tipus al seu abast. I durant aquesta setmana continuen els actes per a reforçar la igualtat entre totes les persones. Aquesta vesprada, a les 7’30 al Gimnàs del Col•legi Ambra, segona part del taller d’autoestima. I el divendres, dinar i concurs gastronòmic de Crosta, a més de l’entrega de la I edició dels Premis “Jo Dona”. La Fira de les Cultures, el dissabte 1 de març, va inaugurar el mes i la setmana de la dona a Pego. Ho va fer amb una aposta per la integració de les cultures per a enriquir cada societat i cada poble a través d’un millor coneixent de les persones que els integren, posant l’accent en les dones. Un homenatge a elles, a les mares i a les treballadores reivindicant, com indicava la presentadora de la Fira, “els valors de les dones i la seua força”.

Els xiquets i les xiquetes de Pego també van ser tinguts molt en compte en aquesta Fira de les Cultures, ja que van haver taller de fang, pintura de cara i contacontes d’altres països del món exclusivament dedicats a ells i elles.

I dissabte també va transcórrer la cursa de la dona amb al voltant de mig centenar de participants. El teatre, amb l’obra “L’infern de Marta” mostrava un retrat esfereïdor de la crua realitat del maltractament, va tancar la primera jornada.

El diumenge a més de la Fira de les Cultures, el protagonisme es va centrar en la Plaça de l’Ajuntament, on tenia lloc la II Trobada de Boixets a Pego amb un èxit desbordant ja que es van arribar fins a la nostra població dones de més de 21 pobles de tot el territori valencià. I va haver associacions de Boixeteres que es van quedar a la cua perquè des de Pego la seua presidenta, Àngela Miralles assegura que “no volem allargar-nos tant, tant perquè sinó es complica massa”, però afegeix Àngela que s’ho gaudeixen d’allò més.

I per la nit “Caramel” es projectava al Teatre Municipal. Una visió lleugera dels costums que envolten les dones libaneses i com aquestos se superen. Dilluns i hui mateix es realitza el taller d’autoestima amb la risoteràpia com a eix fonamental per a buscar seguretat en una mateixa. A més de la conferència que va tenir lloc dimarts de vesprada sobre naturopatia.

Tanca aquesta setmana de la dona el dinar i Concurs Gastronòmic de Crosta que es realitzarà el divendres, 7 de maig, un dia abans del dia internacional de la dona per qüestions electorals i que ja duu registrades quasi 500 inscripcions. Durant aquest acte tindrà lloc l’entrega de la I edició dels Premis “Jo Dona”, uns guardons creats per a posar de relleu la tasca que dones, homes o entitats locals han realitzat al llarg dels anys per normalitzar i millorar la situació de la dona a la societat pegolina.


389 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!