L’Aula del Tabac descobreix que hi ha darrere d’una cigarreta

Quitrà, nicotina, monòxid de carboni i més de 200 additius químics estan en cada cigarreta que conté un paquet de tabac. Això i moltes altres coses són les que s’han explicat a l’Aula del Tabac que ha dut a Pego la Conselleria de Sanitat a través el Departament de Salut Pública de Dénia i amb la col•laboració de les regidories de Sanitat i Educació de l’Ajuntament de Pego.
Dijous 20 i divendres 21 l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de Pego han visitat el saló d’actes de la Casa de Cultura que s’ha transformat en una Aula del Tabac. Una activitat proposada per la Conselleria de Sanitat, dins de la política de prevenció per a la disminució del consum de tabac, que ha posat a disposició dels centres docents, a través de la direcció de Salut Pública de Dénia i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego.

La regidora d’Educació, la independent Elvira Ciurana agraïa a la Direcció de Salut Pública de Dénia que tinga en compte els centres educatius de Pego per a difondre totes les campanyes de prevenció i recordava que l’última de 2010 va ser per a prevenir la SIDA. També avançava que la següent tractarà els accidents de trànsit i les seues conseqüències.

L’Aula del Tabac està formada per diversos elements que fan entenedores les explicacions que es fan al voltant de diferents aspectes del tabac: panells gràfics i mòduls experimentals, que introdueixen els escolars en la problemàtica del consum del tabac, des de la publicitat fins als efectes que produeix. Un exemple pràctic en el que Ràdio Pego ha estat present és veure les olors que es genere a casa d’un fumador i a casa d’un no fumador i el cost per a mantindre neta una casa i l’altra. El resultat final portava a la conclusió que qui més gastarà és la persona que viu a la casa de fumadors perquè haurà d’utilitzar més productes de neteja, pintura i haurà de fer la renovació de mobles més freqüentment, ja que el fum del tabac els envelleix.

Durant aproximadament una hora el monitor explica al seu auditori les conseqüències que té el consum del tabac i la seua composició, entre d’altres coses. De fet, el monitor era clar a l’hora d’explicar els efectes que produïa cada component del tabac, com per exemple la nicotina, que és la que crea l’adicció d’una banda, però de l’altra pot arribar a taponar la circulació de la sang per les venes el que pot dur a haver d’amputar algun membre del cos i també produir malformacions en els fetus o inclús produir avortaments. També parlava dels efectes del quitrà que contenen les cigarretes que és el que produeix el càncer de pulmó, entre d’altres components i efectes.


277 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!