L’apagada analògica pot arribar en qualsevol moment

Tot i que oficialment a Pego hauria de desaparèixer la televisió analògica el 10 de març, el cert és que pot avançar-se sense previ avís o es poden haver apagat alguns canals i d’altres no, depenent del repetidor que els emetera. Davant aquesta incertesa, Pego es troba amb tres problemes a l’hora de rebre la TDT: no s’ha comunicat al consistori el començament de l’apagada analògica; alguns canals de la TDT ja estan fallant i continuen existint zones d’ombra. La regidoria de Mitjans de Comunicació demana a totes aquelles persones que tinguen problemes amb la TDT que a partir de la setmana que ve ho comuniquen a l’ajuntament per a localitzar les zones problemàtiques i que el Servei Tècnic de la TDT puga actuar.
Les noves tecnologies han avançat tant que d’ací a poc la tradicional televisió serà només un record perquè passarem d’allò analògic a allò digital. Però què és la TDT? La Televisió Digital Terrestre (TDT) és el resultat de l’aplicació de la tecnologia digital al senyal de televisió, per a després transmetre-la mitjançant ones hertzianes terrestres, és a dir, aquelles que es transmeten per l’atmosfera sense necessitat de cable o de satèl•lit i es reben per mitjà d’antenes UHF convencionals. Els avantatges que se li suposen a la TDT són que podrem accedir a més canals de televisió, que tindrà una millor qualitat d’imatge i so i també oferirà més serveis.

La data màxima perquè l’apagada analògica siga una realitat està marcada abans del 3 d’abril. A Pego dita apagada estava prevista per al 10 de març, però sembla que s’ha avançat, almenys en alguns canals. La regidora de Mitjans de Comunicació, la nacionalista Marian Tamarit, preocupada per la transició a la TDT al poble de Pego, es posava en contacte amb el Servei Tècnic de la TDT per a esbrinar el cas concret del nostre municipi dins el mapa digital. Era aleshores quan van quedar clars tres problemes als que s’enfronta Pego davant el repte digital.

El primer problema és comunicatiu, ja que explicava la cap del departament de Mitjans de Comunicació, que “sembla ser que ha començat l’apagada analògica quan en cap moment ens han comunicat oficialment res […] i tot indicava que eixa apagada seria el 10 de març”. Des del Servei Tècnic de la TDT, informaren a Tamarit que “el que estan fent és apagar progressivament els repetidors”, el que pot dur a la situació que en analògic puguem veure uns canals, però no tots els que vèiem habitualment.

El segon problema plantejat és que “alguns canals de la TDT ja estan fallant”, com és el cas de Tele 5. En aquest cas concret el Servei Tècnic de la TDT està estudiant el problema perquè no és un error local, sinó generalitzat a tota la comarca de la Marina Alta.

El tercer problema de Pego és que “continuem tenint zones d’ombra que ja estaven patint en analògic i que es mantenen.”, explicava Marian Tamarit que alhora informava que des del Servei Tècnic se li ha suggerit fer un recull de totes aquelles zones on la TDT no se sintonitza nítidament, és a dir, que es veu malament. Per a fer-ho la regidoria de Mitjans de Comunicació, a partir de la setmana que ve, farà una crida pública perquè tothom que tinga problemes de recepció de la TDT s’aprope a l’ajuntament a especificar quins són i on viuen. A partir d’aquesta informació es pretén localitzar les zones del poble amb mala recepció per tal que el Servei Tècnic de la TDT puga treballar en solucionar el problema o problemes d’eixa recepció.

Per a rebre el senyal de la TDT pot continuar utilitzant l’antena UHF convencional, individual o col•lectiva, que utilitzava per a rebre la televisió analògica terrestre. No obstant, és necessari realitzar una sèrie d’adaptacions en la seua instal•lació , que han de ser realitzades per un instal•lador de telecomunicacions autoritzat. Les modificacions a realitzar dependran de l’estat de la mateixa. Generalment estes consistiran en la instal•lació d’uns mòduls amplificadors de senyal per a les freqüències de la TDT.


538 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!