L’Ajuntament de Pego busca fórmules per no haver de pujar la taxa del fem

Perquè l’increment del 12% en el cànon de l’abocament, no repercutisca en les butxaques dels contribuents.
La decisió del Consorci de Residus del Pla Zonal XV d’incrementar fins a 50,60 euros el preu de la tona de fem dipositada en la planta d’El Campello ha suposat un dur revés per als ajuntaments i, en conseqüència, per a la butxaca de la ciutadania. De fet, este increment obligarà a la majoria dels consistoris de la comarca de la Marina Alta a repercutir eixa pujada, que suposa uns deu euros, més el 10% d’IVA, en el rebut del fem del pròxim exercici.

En estos moments els responsables municipals de cada localitat de la comarca que diposita el fem en la planta de transferències de Dénia treballen a fi de tractar que l’impacte sobre la taxa de fem que es cobra als veïns siga el mínim.

Fonts de Reciclatges de Residus, empresa que gestiona la planta de transferències, van apuntar que fins ara es cobra a cada ajuntament 60 euros per tona de fem que arriba a les instal·lacions de Dénia, des d’on són traslladades al El Campello per al seu tractament.

Que s’haja augmentat el cànon de l’abocament un 12%, obligarà a cobrar a cada consistori 70 euros per tona en compte de 60 com es feia fins ara.

L’alcalde de Pego ha apuntat que en estos moments, en què s’estan elaborant els pressupostos de 2013, encara “estem fent números” al respecte. Així mateix ha recordat que, des de fa 10 anys que a Pego no es modifica la taxa del fem perquè “considerem que ja està prou elevada”. Apunta Carmelo Ortolà que la voluntat de l’equip de govern de cara a l’any que ve, tot i la pujada del 12% del cànon d’abocament, és que esta no repercutisca en les butxaques dels pegolins i les pegolines.

Informava l’alcalde de Pego que el 31 de desembre de 2012 acaba el contracte de recollida de fem amb i FCC. Davant esta circumstància ja estan buscant fórmules per substituir la gestió i intentar reduir costos. Entre les possibilitats que estan contemplant-se estaria el fet de “no passar a recollir el fem els dies festius per a abaratir costos”. Recalcava Carmelo Ortolà que l’esforç està dirigit a “no repercutir en la butxaca del pegolí o pegolina”.
495 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!