L’Ajuntament de Pego baixa el percentatge a aplicar a les plusvalues

Del 27% actual al 18%. Tenint en compte la nova ponència de valors, tot i esta baixada percentual, en algunes zones del poble s’haurà de pagar més pels béns. El nou percentatge també farà que en altres zones es pague menys pels béns
El punt de la modificació de l’ordenança reguladora de l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana va ser el que més discussió va despertar. És per això que ací només arrepleguem els testimonis més significatius del debat.

Exposava l’alcalde i regidor d’Hisenda que davant l’entrada en vigor de la nova ponència de valors cadastrals en 2013, es modificava “el tipus de percentatge que s’aplicarà a les plusvalues, impost que afecta a les compra-vendes de les propietats i a les transmissions en herència de certes propietats”.

Carmelo Ortolà posava xifres a l’actual impost que, tenint en compte els valors de la ponència de 1990, està al 27% i presentava la proposta que es portava a plenari, del 18%. Explicava Ortolà que “segons els càlculs que s’han fet des d’Intervenció suposa que els nous valors […] hi haurà béns en alguns llocs del poble que pagaran menys del que paguen i hi haurà béns que voran pujar el que hauran de pagar pels seus béns.” Assegurava el regidor d’Hisenda que “el que s’intenta és arribar a un punt en mig, que el nivell estiga un poc equilibrat”.

Des del Bloc-Compromís es recolzava la proposta. Exposava la seua portaveu Conxa del Ruste que “d’alguna manera s’ha de fer” i argumentava que “el 18% sembla que, segons l’estudi que es va presentar en l’estudi de la Comissió Informativa, una quantitat que fa que l’impost es quede més o menys conforme estava”. Destacava del Ruste que “com és revisable sempre es pot rectificar l’any que ve si hi ha algun tipus de problema”.

Des del PSPV també es donava suport al 18%. Enrique Moll manifestava que “el 27% era massa gravós per a la gent del poble i el 18% s’adapta millor al que és la realitat actual”. També incidia en la modificació anual que permetrà corregir el percentatge si hi ha massa problemes.

Els comptes dels populars, expressats per Fernando Gil, aplicant el canvi del 27% al 18%, “una pujada d’un 27 o un 28% respecte a la majoria dels béns, com a taula mitja”. Concloïa Gil que el que es proposava per part de l’equip de govern “és gravar més eixes plusvalues, la venda i el comerç del poble de Pego”. No obstant això, reconeixia el portaveu popular que sí que hi ha alguns llocs on baixa, però assenyalava que hi ha llocs que “puja més d’un 100%”.

Recordava Carmelo Ortolà que des de 1990 a ara el còmput total de m2 del poble de Pego s’ha incrementat el doble i per tant, considerava lògic que “puge la mitjana”.

El punt era aprovat per 9 vots a favor, dels de l’equip de govern (CdP i PSPV) i els del Bloc-Compromís i 6 vots en contra del PP.
531 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!