La recta del Verger a Pego punt negre per als animals

L’Associació per a la Defensa dels Animals de la comarca (Adanat), ha sol•licitat a la Conselleria de Territori i Habitatge que instal•le badens i senyalització a la carretera del Verger a Pego, considerada un dels punts negres de la Marina Alta en quant a atropellaments d’animals és refereix, ja que segons assenyalen, aquests són constants. Les vies de transport amb què avui en dia comptem són cada vegada més temptadores per a xafar l´accelerador: menys revoltes, millor asfalt, més espai… això, però, depenent del lloc per on es vaja és negatiu i la Marina Alta està farcida de paratges d´alt valor ecològic amb plantes i animals protegits, eixe és un dels grans tresors de la comarca. És per això que s´ha de ser conscient alhora de conduir per aquests paratges. Perquè sinó es produeix un continu degoteig de cossos d’animals atropellats, com és el cas dels dos trams de carretera del Parc Natural del Montgó. Aquesta situació va obligar a la Conselleria de Territori a advertir els conductors, a través d’uns punts de senyalització, per tal que aquests respecten el pas de la fauna autòctona de la zona.

Aquest tipus de senyalització d´advertència als conductors per tal de concienciar-los en la necessitat de reduir la velocitat no és la primera que aplica el Consell. El primer lloc on es van instal•lar va estar el Parc de l´Albufera de València, aconseguint un “gran èxit” de consecució. Després d´aquest espai i de la senyalització al Montgó, el proper punt negre que l´Associació per la Defensa dels Animals de la Comarca (Adanat) ha sol•licitat senyalitzar és la carretera del Verger a Pego. Aquesta carretera, una recta on els vehicles solen circular a gran velocitat, i limita, per un costat amb el parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i per l’altre amb la serra de Segària, inclosa en Les Valls de la Marina, protegides per la Unió Europea.

La zona és, per tant i segons defenen des d´Adanat, un lloc de pas de nombrosos animals com conills, eriçons, mosteles, raboses, porcs senglars, amfibis, rèptils i moltes espècies d’aus. És per tot això pel què José Luis Sánchez, president de l’associació, ha sol•licitat que s’adeqüe la via per a facilitar els desplaçaments de les poblacions d’animals i es reduïsca la velocitat dels cotxes.


379 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!