La piscina coberta tancada per la vaga de les seues treballadores i treballadors

‘Ja està bé. Volem cobrar per treballar’ és la pancarta que es pot llegir abans d’entrar a la piscina coberta de Pego. Després de tres mesos sense cobrar els 10 assalariats del ‘Grupo Caps’ han decidit fer públic, mitjançant una vaga de dos dies, els incompliments sistemàtics de l’empresa adjudicatària. Des de la regidoria d’Esports s’està estudiant com rescindir-li el contracte pels reiterats incompliments amb l’ajuntament i els treballadors i treballadores de la piscina. A més li ha obert un expedient per via executiva per no pagar el canon de cessió.
Qui s’aprope hui o demà a la piscina coberta de Pego podrà llegir una gran pancarta que expressa: “Ja està bé. Volem cobrar per treballar”. Amb el recolzament del sindicat CCOO els 10 treballadors i treballadores de la piscina coberta de Pego han decidit anar a la vaga per a pressionar a l’empresa que duu la instal•lació esportiva perquè complisca amb els seus deures envers els treballadors i treballadores i també per a donar a conèixer a la societat pegolina la problemàtica que fa mesos, per no dir anys, que s’arrossega.

De fet, no és la primera vegada que els treballadors i les treballadores de la piscina coberta de Pego es troben en una situació extrema com l’actual. I és que estan patint un continu retard, de fins a tres mensualitats, de pagament de la nòmina que supera amb esforços els 600 euros mensuals. Però no es queda la cosa ahí, sinó que com explicava la delegada sindical dels treballadors i les treballadores de la piscina coberta, Maria Alemany, la plantilla està justa i no es cobreixen les baixes que es puguen produir, el que provoca que “en el moment en què una persona es posa de baixa hem de fer doble funció, sense cobrar” per eixa doble tasca.

Altres motius que han dut als treballadors i les treballadores de la piscina coberta a realitzar aquesta vaga de dos dies, “és la inexistència de socorrista durant les classes de natació” i “la despreocupació total de l’empresa –Grupo Caps- en el funcionament de les instal•lacions”. I és que fonts laborals asseguren que des de fa temps que les instal•lacions les estan mantenint els treballadors i les treballadores i no l’empresa, que és el que tocaria.

El personal laboral de la piscina coberta explica que “s’han mantingut múltiples reunions per a normalitzar la situació sense que s’haja aconseguit avanç algun en el que fa referència a la normalització del pagament ni de l’atenció deguda al centre de treball, pel que de seguir en aquest camí, els llocs de treball estan en seriós perill degut a la ineficiència en la gestió”. Reiterava la delegada sindical que tot i els intents “no s’ha arribat a cap solució el que ens ha forçat a convocar la vaga”.

Durant el dia d’avui i de demà les portes de la piscina coberta estan obertes, però les instal•lacions romanen tancades per la convocatòria de vaga dels treballadors i les treballadores que estan allí, però només informat de la situació. Una situació que els preocupa pel que ja ha passat i pel futur, perquè tenen por que es restingisca el conveni amb l’ajuntament i l’empresa se’n vaja sense pagar-los tot el que els deu.

Durant tot el procés els i les treballadores de la piscina coberta han rebut el suport dels usuaris i les usuàries de la instal•lació.

Davant aquesta situació tan delicada Ràdio Pego també ha volgut saber quin paper juga l’Ajuntament de Pego, ja que la piscina coberta és una instal•lació municipal. La regidora d’Esports, Marian Tamarit, ha explicat que “el dia en què es va decidir obrir la piscina es va obrir un procediment de contractació per a elegir a l’empresa que s’encarregaria de la gestió de la piscina. Era un contracte de concessió per a quatre anys i en aquell moment va ser CAPS qui va guanyar el procediment”. Tamarit detallava algunes de les àrees que incloïa el contracte; un contracte que “consistia en prestar els serveis de docència, salvament i socorrisme, control d’accessos a la piscina i manteniment de l’edifici de la piscina climatitzada.” Per tant, resumia Marian Tamarit, “els treballadors depenen directament de l’empresa, de CAPS”.

Apuntava també la regidora d’Esports que el consistori “ha detectat molts incompliments del contracte per part de l’empresa” i és per això que Marian Tamarit expressava “la total solidaritat amb els treballadors i recolzament”, assegurant que “des de l’Ajuntament farem el possible per recolzar-los i aconseguir que l’empresa responga i que cobren fins a l’últim euro que els deuen per la seua feina, perquè un dret fonamental dels treballadors és el seu sou i no crec que haja de ser necessari convocar una vaga o eixir al carrer per a reclamar un dret que és tan fonamental com és el teu sou”.

Des del consistori, com apuntava anteriorment la regidora d’Esports s’han detectat diversos incompliments com per exemple l’impagament del canon anual per la cessió de la gestió de les instal•lacions, un incompliment reiterat que ha dut a l’Ajuntament de Pego a obrir-los un expedient “per via executiva per a què es faça efectiu el pagament”, explicava Tamarit, que aclaria que “si després del terminis que l’Ajuntament els dóna no fan efectiu el pagament es prendran mesures com és l’embargament”.

Així mateix el consistori està estudiant “la rescissió del contracte perquè el contracte és per a 4 anys, el que projecta que l’empresa hauria d’acabar la seua gestió a gener de 2011, però després de tots aquestos incompliments estem estudiant, a dia d’avui, la rescissió total i que CAPS acabe en les seues obligacions respecte dels seus treballadors i l’ajuntament i que a setembre, si es poguera, entrara una nova empresa que realment complira amb la prestació i els serveis que s’ha compromès”, sentenciava Marian Tamarit.

Si així anara la cosa, la situació s’intentaria solucionar durant els mesos d’estiu, que és quan la piscina coberta tanca les seues portes i s’obrin les de la piscina descoberta.

398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!