La pedrera Peñalva en estudi d’ampliació

Aquest dijous a les 7 de la vesprada i al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego Arenas Forna SL presentarà el seu projecte d’ampliació de la pedrera de Peñalva per petició popular, perquè una vegada conegut aquest la gent puga contestar a l’enquesta que està penjada a la web de l’ajuntament de Pego amb coneixement de causa. Dijous passat, un dia després que es publicara al DOVG el Pla de Participació Ciutadana de la Pedrera Peñalva, a la Casa de Cultura es va presentar l’Estudi d’Integració Paisatgística per a l’Ampliació de l’Explotació de la Cantera Peñalva de Pego, aquella que està situada entre la revolta de la Conga i les Aigües. Aleshores encara no s’havia penjat a la web de l’ajuntament de Pego, www.pego.org, tota la informació relativa a aquest, que actualment ja es pot consultar.

L’Estudi d’Integració Paisatgística focalitza en això, en el paisatge perquè aquest s’entén com “a element important de la qualitat de vida de les poblacions, element essencial del benestar individual i social, tant en els medis urbans com en els rurals”, segons resa l’estudi. Davant la importància del paisatge, “la Llei estableix mesures per al control de la repercussió que sobre el paisatge té qualsevol activitat amb incidència territorial. La Llei exigeix als instruments d’ordenació territorial i urbanística estudis específics de paisatge i es potencia la política en aquesta matèria assignant-li les funcions de coordinació, anàlisi, diagnosi i divulgació a l’Institut d’Estudis Territorials i del Paisatge” explica l’estudi. I és per això que Arenas Forna SL s’ha vist obligada a presentar l’estudi paisatgístic per a poder optar a l’ampliació de l’explotació de la cantera Peñalva.

Amb aquesta exposició, però, una part important dels assistents no va veure clara l’ampliació, tema que l’empresa no tenia previst tractar i que finalment, va introduir somerament. Però per petició popular l’empresa va accedir a presentar el projecte íntegre d’ampliació de l’explotació de la pedrera Peñalva demà dijous, 22 de gener, a les 7 de la vesprada al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego.


515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!