La música de Com Sona l’ESO fa vibrar Dénia

Milers de persones acudiren divendres per la nit al Carrer la Via de la capital comarcal de la Marina Alta per presenciar el darrer concert de Com Sona l’ESO. Més d’un miler d’alumnes d’instituts públics del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears interpretaren obres de Teodoro Aparicio, Nach i La Gossa Sorda amb un ànim desbordat i amb una estima creixent per la música. Així d’eufòrics es mostraven el miler d’alumnes participants a la desena edició de Com Sona l’ESO després del concert oferit divendres per la nit a Dénia. Amb una senzilla frase estaven agraint els professors i professores que han fet possible aquesta trobada com l’han gaudida i que voldrien que mai no s’acabara.

Fins ara no s’havia fet mai cap presentació de l’acte perquè “sempre hem considerat que la música parla per ella mateixa. Però perquè enguany Com Sona l’ESO complia 10 anys, es va canviar el protocol. “Aquesta nit pren força la paraula […] qualsevol raó pot ser bona però a nosaltres avui ens sobren les raons, 10 anys engrescant amb la música per les places i carrerons dels nostres estimats pobles. 10.000 alumnes que han gaudit i ens han fet vibrar amb l’ànima del seu so. Un bon grapat de bons músics que, desinteressadament, han compartit amb nosaltres la seua música […], un compromís renovat any rere any que en el temps que corre no hauríem de deixar de celebrar”.

S’encetava el concert amb l’himne de Com Sona l’ESO, ‘Lluna Mediterrània’ de Teodoro Aparicio i es continuava amb l’estrena de ‘Una Història per Contar’ composada per a l’ocasió pel mateix Aparicio. En aquesta composició, la sorpresa venia de la mà de la poesia que tenia com a eix central la mar.

L’actuació de Nach va ser molt esperada per una gran part del públic jove que abarrotava el Carrer La Via. I la veritat és que l’alacantí no va defraudar, ni ell ni el cor i banda de Com Sona l’ESO que no només cantaven sinó que a més acompanyaven les cançons amb coreografies per a acabar d’animar l’espectacle. Nach va iniciar l’actuació assegurant que “és un plaer estar ací acompanyat per la banda, per tots els xavals d’Alacant, València, Castelló, Barcelona, Girona i la resta de pobles que estan ací”.

Nach també oferia una sorpresa que havien descobert en l’assaig de la vesprada. Una veu prodigiosa.

La Gossa Sorda tancava el darrer concert de Com Sona l’ESO amb no menys marxa que Nach. Dos estils completament diferents compartint uns cors i una banda que movien tot l’escenari per corejar i ballar les cançons, en aquest cas, del grup de la Marina Alta. Josep Nadal, cantant de la formació pegolina trencava el silenci declarant estar “encantats d’estar ací. La veritat és que és tota una experiència estar ací dalt acompanyats de tot açò, es tota una passada per a nosaltres i ho contarem algun dia als nostres nets amb molt d’orgull d’estar ací, defensant aquest projecte educatiu, este projecte social d’un grapat de professors amb molta força que estan tirant una educació participativa i que els nanos la visquen dia a dia perquè el seu futur siga millor per a tots i totes”.

La Gossa Sorda estrenava durant el concert la cançó composada per a l’ocasió ‘A l’ombra del Montgó’, inspirada per l’esdeveniment Com Sona l’ESO i dedicada als milers d’alumnes que han passat per les 10 edicions i també al professorat que ho ha fet possible durant tots aquests anys.

Eufòrics estaven els xics i xiques de Com Sona l’ESO en acabar el concert. Els aplaudiments, xiulets i corejats quasi feien tremolar Dénia i és que entre el 0 i el 10 els participants li posaven la nota de 1.000. Ha estat ‘el millor de tot el que hem fet’ deia un altre alumne referint-se a la trobada en general. I reconeixien que “si poguérem l’any que ve vindríem també i a l’altre i sempre”. Davant d’això res més queda afegir.
592 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!