La conselleria dóna l’esquena als productors de cirera

Els llauradors estan indignats en l’actitud del govern del PP, que durant el mes de maig, en plena campanya electoral es van comprometre a subvencionar part de les pèrdues de la collita de cirera d’enguany, que van superar els 6 milions d’euros. Cinc mesos després, encara no s’han publicat les mateixes. Els llauradors creuen que sols vindran les ajudes en la propera campanya electoral i denuncien la presa de pel de la Generalitat. Hi ha diners per a la Formula 1 però no per al camp. Parlar d’agricultura és parlar de problemes. La Conselleria i l’Estat Espanyol donen dia sí dia també l’esquena als llauradors i a la seua activitat, que ocupen sempre o quasi sempre un lloc secundari en els pensaments dels nostres dirigents, ja siga la Generalitat del PP, o el govern socialista de Zapatero. L’agricultura és sempre moneda de canvi per a beneficiar a altres sectors, normalment l’industrial i l’urbanístic.

El problema arriba ara als productors de cireres i el responsable és la Conselleria d’Agricultura. A la Generalitat hi ha dines per a gastar-se: més de quaranta milions en un circuit de Fórmula 1, quan ja existeix Xest; per a pagar visites del Papa i per a la Copa Amèrica, però quan es tracta dels llauradors, la cosa canvia.

Com hem dit, els productors de cireres de la Cooperativa Muntanya d’Alacant, una gran parts d’ells ubicats a la Vall de Gallinera, Ebo i Laguar porten esperant cinc mesos a què la Conselleria d’Agricultura habilite les ajudes promeses com a conseqüència dels greus danys registrats en l’última collita. El retard en la publicació de l’orde està generant malestar entre els agricultors afectats.

La collita de cireres de la zona productora de la Cooperativa Muntanya d’Alacant va quedar reduïda a la mínima expressió, fins al punt que només es va poder recol•lectar al voltant d’un 4% dels tres milions de quilos que s’esperaven. Les males condicions climatològiques – temperatures temperades i humitats a deshora – van impedir el quallat de la fruita, generant unes pèrdues que van ser valorades en prop de sis milions d’euros.

Tenint en compte que este tipus de pèrdues no estan cobertes per l’assegurança agrària, la cooperativa va sol•licitar el suport econòmic de la Conselleria d’Agricultura, que el passat mes de maig –en plena campanya electoral dels comicis autonòmics i locals- es comprometia per boca del seu secretari autonòmic a habilitar una línia d’ajudes. Segons el compromís del Consell, cada agricultor rebria un tractament econòmic individual, depenent del volum de les pèrdues i l’assegurança contractada.

La cooperativa ha continuat insistint des de llavors, i inclús el passat mes d’agost es reunia amb el nou secretari autonòmic d’Agricultura, resultant de les passades eleccions. Amb tot, este és el moment en què encara no s’ha publicat la convocatòria de les ajudes, davant del malestar i la desesperació dels agricultors. Possiblement, i davant la falta de credibilitat i ètica dels responsables de la conselleria d’Agricultura, els llauradors deuran esperar a la propera convocatòria electoral per a rebre les ajudes.


235 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!