La Conselleria d’Habitatge rebaixa un 10% el preu de les VPO buides

El preu mitjà es queda en 57.000€. Dels 23 pisos protegits que es van construir a Pego en queden 11 en venda i 6 garatges. 10 de les vivendes disponibles tenen entre 80 i 90 metres quadrats distribuïts en tres dormitoris i dos banys. També queda un pis de 50 metres quadrats, d’una habitació que passa a costar 36.889€. Les persones interessades poden obtindre més informació a www.eige.es.
El resultat de la visita d’ahir a Pego de la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín, va servir per a informar que la Conselleria ha rebaixat en un 10% el preu mitjà de venda dels 11 immobles de protecció oficial que queden per vendre. Marín, acompanyada per l’alcalde, Enrique Moll i personal tècnic de l’oficina d’Urbanisme, va visitar els habitatges per veure en quin estat es troben i comprovar les seues característiques.
A finals de gener de 2016 l’alcalde va assistir, junt amb altres alcaldes i alcaldesses de poblacions amb vivendes de protecció oficial, a una reunió amb la Consellera d’Habitatge María José Salvador . En aquella reunió es va plantejar la possibilitat de requalificar el canvi de règim de les VPO de compravenda a lloguer amb opció a compra. Finalment, però, a Pego es manté el règim de compravenda.

No obstant, en la reunió s’ha realitzat una anàlisi singularitzada d’esta promoció per a identificar els problemes que dificulten la seua venda i iniciar actuacions per al seu ús òptim. Així, s’ha deixat la porta oberta a què, passat el període de temps que es crega oportú, la Conselleria puga modificar i ampliar el règim d’ús d’aquelles vivendes de la seua propietat que seguisquen disponibles a Pego, podent-les oferir tant en venda com en lloguer amb opció a compra, amb l’objectiu de fer-les més accessibles a la ciutadania.

Sobre esta qüestió aprofundia l’alcalde, Enrique Moll. Este explicava que la informació transmesa per Blanca Marín és que, si passat un temps i no s’aconseguix arribar al màxim de venda, es passaria a una segona fase requalificant el règim de compravenda per un règim de lloguer en opció a compra. Un lloguer, que assegurava Moll, «no seria molt alt». Apuntava, però, que des d’EIGE «el que sí que exigirien seria un dipòsit de quatre o cinc mesos per a evitar que gent que no poguera pagar accedira a eixe tipus d’immobles». Detallava també l’alcalde que «els dos primers anys de lloguer servirien al 100% com a pagament de quota en cas d’adquirir l’habitatge per part dels inquilins. El tercer i quart anys es destinaria a la quota el 80% del lloguer».

Que passa si no s’està interessat/da en la compra de l’immoble? Aclaria l’alcalde que, «a partir del quart any es consideraria que tot el que s’ha abonat durant les anteriors anualitats ha estat estrictament en concepte de lloguer».

Afegia Enrique Moll que, si després de la primera i la segona fase continuaven existint habitatges de protecció oficial buits a Pego, es donaria una tercera fase que, assegurava l’alcalde «és la que a nosaltres més ens interessava». En esta tercera fase EIGE accediria a què els immobles es pogueren oferir en règim de lloguer social. L’opció és que la que interessa a l’Ajuntament «perquè a Pego no tenim, per desgràcies, cap vivenda pública que puga servir d’habitatge tutelat», aclaria l’alcalde.

La reunió entre la directora general d’EIGE, depenent de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’alcalde de Pego també va donar com a fruit la col·laboració entre ambdós administracions per a difondre la reducció del preu de venda de les 11 vivendes protegides propietat de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat que té buides en el municipi. L’Ajuntament li donarà difusió a través dels mitjans municipals, com és la pàgina web de Consistori, www.pego.org o la ràdio municipal, www.radiopego.com, entre altres.
A més, també s’ha decidit estudiar altres fórmules de col·laboració per a impulsar la venda d’estos immobles, els preus de la qual s’han adaptat a la demanda de l’actual mercat immobiliari. Entre estes fórmules està la possibilitat que l’Ajuntament oferisca informació sobre estes vivendes i arreplegue sol·licituds d’aquelles persones que estiguen interessades a adquirir-les.

L’objectiu de la rebaixa és facilitar l’accés a l’habitatge als veïns i les veïnes de Pego. En paraules de l’alcalde de Pego, «s’ha adequat el preu de mercat als habitatges perquè estaven sobrevalorades segons nosaltres i també EIGE). El preu mitjà de les VPO era de 65.000€, amb la reducció del 10% el cost mitjà se situa entorn als 57.000€. Els preus actuals, que es poden consultar a la pàgina web www.eige.es, oscil·len entre els 59.873 € i els 52.006 €.De les 11 vivendes disponibles, deu tenen entre 80 i 90 metres quadrats, tres dormitoris i dos banys. Únicament queda un pis de 50 metres quadrats, d’una habitació, el preu del qual ha passat de 42.033 a 36.889 euros.
Les persones interessades poden obtindre informació en la pàgina web d’EIGE  www.eige.es en la la que apareix un buscador de vivendes per municipis.
818 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!