Juan Carlos Soler, cap de bombers d’Oliva: “Allò fonamental de la nostra intervenció és que el tractament de la víctima siga el més segur possible i l’extracció més ràpida”

El passat dissabte es va poder veure a Pego una exhibició d’operacions de rescat de víctimes en accident de trànsit organitzada per Acció Urgent, que va comptar amb la presència del Consorci de bombers de Gandia, campions del món en maniobra immediata i cinquè millor equip del món en rescat de víctimes de trànsit.
Dissabte passat al Pla de la Font de Pego va tenir lloc la I exhibició d’operacions de rescat de víctimes en accident de trànsit que s’ha dut a terme al municipi. Aquesta activitat va ser organitzada per Acció Urgent amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pego, entre d’altres entitats i va comptar amb la presència del Consorci de bombers de Gandia, campions del món en maniobra immediata, cinquè millor equip del món en rescat de víctimes de trànsit, segon millor comandament del món i quart millor sanitari del món.

La finalitat d’exhibicions com la que es va poder presenciar a Pego dissabte passat és la de “conscienciar a la gent del que són els accidents de trànsit, els perills que hi ha i precaució que haurien de tindre”, detallava el cap de bombers d’Oliva, Juan Carlos Soler.

El consorci de bombers de Gandia no és la primera vegada que participa en un mundial. Les condicions per a poder arribar a eixe estadi són dures. No obstant, els components d’aquest equip, un cap, tres bombers i un sanitari, trauen el temps necessari, fora de les seues hores de feina, per a entrenar totes les setmanes, durant mesos, les maniobres que els han fet estar entre els primers.

“El temps de resposta és fonamental. El fet que tant els mitjans de rescat com els sanitaris arriben el més prompte possible és super important”, asseverava Juan Carlos Soler, que alhora apostava perquè aquesta qüestió es treballe “des de les administracions perquè el temps de resposta puga millorar”, el que implicaria, segons el bomber, “ampliar les dotacions, ampliar els parcs, els serveis sanitaris…”.

Ha quedat clar que la velocitat és clau en les operacions de rescat de víctimes en accident de trànsit, una “velocitat constant” que ha d’anar acompanyada de coordinació. Segons el cap de bombers d’Oliva aquest factor, el de la coordinació, “és el que diferencia un equip bo, d’un no tan bo”.

Pedro Barranco, sanitari d’Acció Urgent i membre de l’equip de bombers de Gandia que va participar al Campionat Mundial de Rescat de Víctimes en Accident de Trànsit es mostrava satisfet per l’assistència de públic a l’exhibició organitzada per Acció Urgent i recalcava la importància de conèixer el treball dels equip que treballen en els accidents de trànsit i les conseqüències d’aquestos en la vida de les persones que els pateixen.


740 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!