Homenatge als republicans pegolins

Sota una intensa pluja alguns ciutadans i ciutadanes de Pego van rendir homenatge a les persones soterrades al Cementiri Municipal que van lluitar per la llibertat i la democràcia durant la II República. Amb la melodia de la moixeranga i el soroll de la pluja de fons, 76 anys després de la proclamació de la II República Espanyola, el dissabte passat, 14 d´abril, tot i que va eixir plujós, trist, no va impedir que alguns ciutadans i ciutadanes de Pego s´acostaren al Cementiri Municipal, on les persones que van lluitar per la llibertat i la democràcia que duia implícita la República, tenen el seu espai.

L’esdeveniment, organitzat pel col•lectiu Salut i República de la Marina Alta, pretenia retre homenatge a aquells que van morir durant els anys de guerra civil. En l’acte es va llegir un manifest en què es va deixar constància del «progrés que va significar la República» i, al mateix temps, es va realitzar menció del colp d’estat així com de la batalla d’Almansa en la que van lluitar els «botiflers» i els «maulets».

Aquest és el segon any en què es duu a terme un homenatge als republicans a Pego, després de la inauguració, l´any passat, en la commemoració dels 75 anys de la República, d´un espai al Cementiri Municipal on hi ha una placa commemorativa que recorda els 110 homes i dones soterrats. L´objectiu del col•lectiu organitzador és continuar amb aquest homenatge anual, creant així, un hàbit per no oblidar les persones que van deixar la vida pels ideals de llibertat i democràcia en els que creien.

És de destacar la presència a l´acte de Carlos Cardona Cots, un dels fundadors d´Esquerra Republicana a Pego que encara conserva el carnet, amb el número 5, de militant. Aquest document històric data de 1936.


394 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!