El temps ha respectat la collita de cireres d’aquest 2009

Després de tres anys tocats pel mal oratge, sembla que, per fi, els llauradors socis de la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant respiren i és que de moment s’ha recoletat al voltant del 80% de la collita i s’han comercialitzat unes 1.000 tones. Els productors de cirera no tiren les campanes al vol, però si que és cert que enguany, almenys, el temps els ha donat una treva i els ha permès collir la major part de la collita. I és que recordem que l’any passat la campanya es va reduir un 90% per les pluges i les gelades. Una dada que se sumava a la pèrdua del 100% de la collita de fa tres anys i del 95% de fa dos.

Enguany, però, de moment ja duen al voltant del 80% de la collita recolectada i Marcos Simón, president de la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant calculava que “el volum comercialitzat deu rondar les 1.000 tones”. És per això que Simón declarava que “açò ja entra dins d’allò acceptable, si bé és cert que no arribem al nostre potencial si que es de veres que el temps ens ha respectat fins ara, excepte alguna petita incidència que no ha arribat a afectar en una mesura excessivament rellevant”.

A la pregunta de si es pot dir que s’han complit les expectatives per al 2009, Marcos Simón explicava la realitat d’una cooperativa dispersa en territori, ja que abraça part de la Marina Alta, del Comptat i de l’Alcoià, el que provoca que “quan parlem del que s’espera quasi sempre entropessem en el mateix, que la nostra cooperativa al ser tan oberta, a l’estar en diferents zones […] no en totes les zones la perspectiva de collita és la mateixa i els resultats tampoc són els mateixos, és per això que el que s’ha collit enguany entra dins d’allò esperat”.

El que no ha fallat ha estat la qualitat de les cireres recollides, segons el president de la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant “ha sigut i és excel•lent sobretot en la varietat més primerenca”.

La venda, de moment és acceptable, segons Marcos Simón que observava que “tenint en compte la situació econòmica en la que estem, va venent-se”. A aquest problema els productors de cirera sumen que també hi hagut un “excés de producció perquè enguany totes les zones productores tenien prou collita, clar, nosaltres –apuntava Simón- som un més, però la nostra marca té una acceptació molt bona perquè la nostra mitjana de qualitat està per damunt del que hi ha al mercat”, sentenciava.

El màxim representant dels 500 socis i sòcies que formen la Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant manifestava que “per part de la cooperativa estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat la campanya i quin ha sigut el comportament en línies generals de tots els llauradors”, així mateix esperava que enguany “els resultats econòmics siguen, com a mínim, acceptables”.

481 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!