El Ministeri d’Hisenda aprova el Pla d’Ajustament de l’Ajuntament de Pego

Ho anunciava l’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, durant la sessió ordinària d’ahir. Així mateix, avançava que abans del 15 de maig hi haurà un plenari extraordinari per a aprovar l’operació de crèdit que permetrà pagar als proveïdors del consistori. També s’haurà d’aprovar, en este cas abans del 17 de maig, documentació relativa a Cadastre per a remetre-la a la Direcció Territorial de Cadastre.
El plenari ordinari d’ahir dijous no duia quasi contingut. No obstant això, va servir perquè l’alcalde i regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, anunciara que en menys de quinze dies s’haurà de convocar un o dos plenaris extraordinaris per a aprovar dues qüestions en data d’entrega fixada.

Anunciava Carmelo Ortolà que el Ministeri d’Hisenda va notificar el 30 d’abril de vesprada l’acceptació del Pla d’Ajustament presentat per l’Ajuntament de Pego que implica una reducció de la despesa d’al voltant de 800.000 euros i que suposarà, entre d’altres coses, que totes aquelles activitats de l’Escola d’Adults no reglades tindran taxes per a ajudar a sostenir-les. No s’abonarà productivitat, hores extres o gratificacions durant 2012 i 2013. Es reduirà un 10% de jornada i salari al personal interí i laboral. S’eliminaran quatre llocs de treball de funcionaris interins. Es traurà a licitació la concessió de la piscina coberta. El pressupost de Festes es reduirà en 100.000 euros. També es reduiran 100.000 euros destinats als convenis amb entitats sense ànim de lucre. El consistori pegolí va presentar una relació de 2.867 factures per a pagar a 346 proveïdors amb muntant total de 3.878.662 euros.

El pas següent és aprovar la concertació de l’operació de crèdit a deu anys que permeta pagar les factures als proveïdors de l’Ajuntament. Una concertació que el Ministeri d’Hisenda encara no ha detallat com dur-la a terme, però que s’haurà d’estar aprovada abans del 15 de maig.

L’altra qüestió que també s’haurà d’aprovar per plenari extraordinari, avançava Carmelo Ortolà, és relativa a Cadastre, ja que el dia 17 de maig finalitza el termini per a entregar la nova documentació que ha estat recopilant l’oficina tècnica de l’Ajuntament de Pego per a verificar i actualitzar les dades cadastrals del municipi que serviran de base per a elaborar la nova ponència cadastrals que s’aplicarà, previsiblement, a partir de l’1 de gener de 2013.
407 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!