El Consell anuncia un pla d’ajudes per a compensar les pèrdues de la cirera

El ple del Consell va aprovar, en la seua darrera sessió, crear una línia de subvencions directes per als productors de cireres d’Alacant, per a compensar la pèrdua del 95% de la collita a causa de la mala climatologia. Així mateix, el govern autonòmic demanarà al Ministeri d’Economia i Hisenda una sèrie d’exempcions fiscals per a este sector agrari. Juan Cotino, conseller d’Agricultura, va anunciar esta línia d’ajudes extraordinàries. El Consell combinarà les subvencions amb un pla de bonificacions per als préstecs que sol•liciten els agricultors afectats per la pèrdua de la collita.

Paral•lelament, el govern autonòmic valencià iniciarà contactes amb l’Administració central per a negociar un pla d’exempcions fiscals. En concret, es faran dos peticions: reduir els mòduls aplicables a la producció de cireres en la pròxima campanya de la Renda i l’exempció de l’Impost de Béns Immobles de naturalesa rústica per a tots els terrenys afectats per este desastre agrari.

Estos dos paquets d’ajudes, es completaran amb mesures laborals addicionals, adoptades amb el SERVEF, per a compensar la falta d’activitats de la present campanya d’arreplega de cireres.

Cal recordar que la cooperativa de cireres Muntanya d’Alacant ha perdut el 95% de la seua collita d’enguany a causa d’una fatal combinació d’adversitats climàtiques, en la que han intervingut les altes temperatures de febrer, les gelades de març i les últimes pluges. Esta organització agrària agrupa a més de mil productors de 13 municipis de la província, que aconsegueixen unes collites anuals de 3,5 milions de quilos.
378 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!