El 20 d’abril finalitza el termini perquè els proveïdors confirmen la seua adhesió al pla de pagament

Fins al 22 d’abril podran comunicar-ho per via telemàtica a través de la web de l’Agència Tributària. Fins al 20 d’abril si ho entreguen en paper a l’ajuntament. Els proveïdors de l’Ajuntament de Pego hauran de passar pel Departament d’Intervenció, situat a la primera planta del consistori.
Des del 2 d’abril els proveïdors de les entitats locals poden comunicar als diferents ajuntaments que els deuen el pagament de factures, que les volen cobrar, atenent al mecanisme extraordinari de Pla de Pagament obert pel Govern. Els proveïdors tenen dos opcions per a fer-ho. D’una banda telemàticament, connectant-se a la base de dades de l’Agència Tributària. D’altra banda presencialment, acudint als ajuntaments que els deuen diners per a fer la mateixa gestió en format paper.

La informació que necessita aportar el proveïdor o la proveïdora en qualsevol de les dos vies és:
– Número de Compte Corrent (es facilitarà el CCC o l’ANAVEN i, en cas de comptes internacionals, el BIC).
– Import de la factura pendent de pagament.

Depenent de la via que es trie per a confirmar la seua adhesió al pla de pagament a proveïdors, estos tenen dos dates límit per a dur-ho a terme:

– Els proveïdors que trien fer-ho directament a la pàgina web de l’Agència Tributària, www.agenciatributaria.es, tenen fins el diumenge 22 d’abril.

– Els proveïdors que trien la via més tradicional, aquella que implica passar per l’ajuntament amb qui es té factures pendents de pagament, tenen com a data límit per a comunicar la seua voluntat d’acudir al procediment, fins el divendres 20 d’abril.

És important assenyalar que, en cas contrari, és a dir, en cas de no comunicar l’adhesió al pla de pagament, els proveïdors no cobraran per esta via i és que la sol•licitud de certificació individual presentada pels proveïdors davant de l’entitat local implica l’acceptació per part d’estos d’acudir al procediment.

Si opten per la presentació telemàtica, els proveïdors han d’accedir a la pàgina web de l’Agència Tributària (www.agenciatributaria.es) i identificar-se mitjançant certificat digital d’usuari emés per alguna de les autoritats de certificació admesa per l’Agència Tributària, per exemple, el DNIe i els emesos per la Fàbrica Nacional de la Moneda y Timbre (FNMT).

Els proveïdors que es dirigisquen a l’entitat local comunicant per escrit la seua decisió d’acudir al mecanisme de pagament, hauran de facilitar el NIF, el Número de Compte Corrent i l’import del principal de la factura.

Davant el breu període de temps que queda per a poder confirmar l’adhesió al pla de pagaments i tenint en compte que el consistori pegolí ha presentat una relació de 2.867 factures per a pagar a 346 proveïdors amb muntant total de 3.878.662 euros; l’Ajuntament de Pego informa a tots els seus proveïdors amb factures pendents de cobrament de l’exercici 2011 i anteriors, que deuen passar pel consistori per tal de comprovar que estan inclosos en la relació de proveïdors remesa al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i donar conformitat al seu cobrament a través del mecanisme habilitat per l’Estat per al pagament de les factures.

Els proveïdors hauran de dirigir-se al Departament d’Intervenció, situat a la primera planta de l’Ajuntament de Pego.

Recordem que el termini per a adherir-se, presencialment, al pla de pagament a proveïdors finalitza el divendres 20 d’abril. Telemàticament el 22 d’abril.

Més informació a la pàgina web de l’Ajuntament de Pego, www.pego.org

436 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!