Creama Pego organitza el primer curs de manipulació de plaguicides de nivell qualificat

S’inicia el 9 de març i finalitzarà el 21 de març. S’impartirà a l’aula que Creama té assignada a l’Edifici Cervantes.
Les Conselleries d’Agricultura, Pesca i Alimentació i la de Sanitat, en el Decret 27/2007, de 2 de març, del Consell, pel qual es regulen els carnets de manipulador de plaguicides d’ús fitosanitari a la Comunitat Valenciana exposen que «atès l’elevat índex d’utilització de plaguicides d’ús fitosanitari en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, i conegut el risc que comporten, en primer lloc, per a l’aplicador, però també per al consumidor i, en general, per al medi ambient, les mesures preventives davant d’estos riscos són fonamentals, especialment les dirigides als professionals que venen o realitzen les aplicacions dels productes» és obligatori cursar diferents «activitats informatives i formatives, l’objectiu principal de les quals és la reducció del risc per a la salut».

Des de Creama Pego, atenent esta normativa, ja s’han realitzat diversos cursos de manipulació de plaguicides de nivell bàsic. Este nivell està «dirigit a personal auxiliar de tractaments terrestres i aeris amb plaguicides d’ús fitosanitari i als aplicadors que els utilitzen en les seues pròpies instal·lacions, establiments o explotacions agrícoles i forestals sense ús de personal auxiliar, i utilitzant plaguicides que no siguen ni generen gasos per mitjà de reacció química, classificats com a tòxics o molt tòxics, segons el que disposa el Reial Decret 255/2003».

Este mes de març, però, Creama Pego dóna un pas més enllà i organitza, per primera vegada, un curs de manipulació de plaguicides de nivell qualificat. Este nivell està «dirigit a responsables d’equips de tractament terrestres i aeris amb plaguicides d’ús fitosanitari, al personal d’establiments de venda de plaguicides i als aplicadors que els utilitzen en les seues pròpies instal·lacions, establiments o explotacions agrícoles i forestals amb ús de personal auxiliar, i utilitzant plaguicides que no siguen ni generen gasos per mitjà de reacció química, classificats com a tòxics o molt tòxics, segons el que disposa el Reial Decret 255/2003».

El curs es durà a terme a l’Edifici Cervantes els dies 9 i 11 de març de 15.30 a 20.30h; el 16 de març de 16 a 21.30h i el 21 de març de 9 a 14h. Les persones interessades a cursar este nivell qualificat pot obtenir més informació a Creama Pego.


464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!