Carnestoltes de Pego 2015, un dels més tranquils en anys

És almenys el que destaquen des de la Policia Local. Les incidències van ser mínimes i la participació semblant a la de l’any passat, però, destaquen des de la regidoria de Festes, més dispersa que l’edició anterior. El premi a la millor disfressa individual va estar per a Marc Pons, disfressat d’arlequí. La millor colla disfressada va ser la de Josep Orihuel i Victòria Pastor que anaven de foc.
Ja ha passat a Pego una de les nits més màgiques de l’any, la nit de Carnestoltes. Esta, però, s’avançava un dia en el calendari i és que la regidoria de Festes reeditava el concert de la vespra de Carnestoltes amb tres grups pegolins: Trilogy, Blat i Lilit i Dionís, tres formacions musicals que van congregar al pla de la Font a un nombrós grup de gent amb ganes de bona música i ambient festiu, com indicava el regidor de Festes, Raúl TamaritSense massa temps per recuperar-se a les 10.30 del matí de dissabte la plaça del Mercat ja bullia d’activitat amb la concentració d’escoles i quintades per a començar, puntuals, la IV desfilada infantil de Carnestoltes.


Ja per la nit, a mesura que anaven passant les hores, la gent disfressada que passejava pels carrers de Pego era major. No podem dir la xifra aproximada de participació, però les fotos que han anat circulant per la xarxa social facebook, ens suggerixen que va ser bastant. Segons dades facilitades per la Policia Local, van vindre a Pego al voltant d’uns 60 autobusos i una alta xifra de vehicles particulars.
Des de la regidoria de Festes assenyalen que «la gent que va vindre ha estat més o menys la mateixa que l’any passat el que ocorre és que semblava que hi havia menys gent perquè estaven molt més dispersats» i és que tot fa pensar que molta gent que va vindre de fora no va arribar a pujar al poble, sinó que es va quedar en alguna de les macrodiscomòbils que hi havia muntades al polígon.El regidor de Festes destacava «que va ser una nit tranquil•la, una nit que donava gust passejar per dins del poble, en la que la gent va vindre a divertir-se a passar-ho bé». Assegurava Tamarit que Carnestoltes «es pot millor molt més encara» i s’ho marcava com un punt en l’agenda futura.
Raül Tamarit, de fet, agraïa la feina feta per les forces i cossos de seguretat de l’estat i la seguretat privada perquè, com ressenya la policia local, no es van produir incidències destacables. Sí que es van produir algunes baralles, però apunten que estes van ser «sense importància». Així mateix, ressaltaven que «ha estat una de les millor nits [de Carnestoltes] des de fa molts anys, entre d’altres coses gràcies a la bona coordinació amb la Guàrdia Civil i l’empresa de seguretat».
També agraïa Raúl Tamarit la tasca desenvolupada per Acció Urgent que va realitzar un total de 47 assistències, d’estes el major nombre, 31, van ser comes etílics o problemes derivats del consum de drogues; 9 de les actuacions que es van requerir van ser degudes a agressions o lesions i 7 van ser assistències menors.
I els serveis de neteja van començar la feina a les 7 del matí i la van acabar a les 14hores de diumenge al polígon. Indiquen des de la regidoria de Festes que este matí de dilluns els serveis de neteja han tornat a passar per alguns indrets on encara feia falta un segon repàs. Concloïa Raúl Tamarit que «estic content de conforme va transcórrer la nit de Carnestoltes».
I com ho veien els participants? Ens vam trobar amb una ossa panda d’Albacete que estava fent immersió lingüística amb les seues companyes de magisteri. La nit, anava molt bé quan la vam entrevistar. També ens trobàvem amb un suculent sushi que s’ho havia passat d’allò més bé durant la desfilada de Carnestoltes, acompanyant la batukada d’inici. I no podien faltar els famosos ‘emoticons’ de whatsapp. Consideraven que «era la disfressa més original» i venien des de Ribaroja. Tenien ganes, els emoticons de fer-se una foto amb un allioli vingut de Madrid. Repetien perquè s’ho van passar d’allò més bé. De fet, asseguraven que l’any que ve tornaran. Una hora de feina els costava a les menjacocos d’Ebo que també anaven ben contestes la nit de Carnestoltes per Pego. Estos només són alguns dels exemples de les disfresses que es van poder veure pels carrers del municipi. Altres: cors, cupidos, ombres de Peter Pan, mineres, caputxetes vermelles, marietes, làmpades il•luminades, zebres, targetes black, o les disfresses guanyadores del Carnestoltes 2015 a Pego:

1) Millor disfressa individual per al pegolí Marc Pons, pel seu vestit d’arlequí
2) Millor disfressa col•lectiva per al grup pegolí de Josep Orihuel i Victòria Pastor que enguany van apostar pel foc com a element a representar.
I sense pausa, els pegolins i les pegolines ja ens preparem per a la Pinyata. No obstant això, com assenyalava el regidor de Festes, enguany amb un dia de festa per a recuperar-se. I és que demà, 17 de febrer, dia de la crosta, enguany és festa local. Després d’això, dissabte a la mitjanit comença la desfilada de Pinyata i a les 2 el correfoc.

762 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!