Carmelo Ortolà continuarà sent alcalde de Pego

Almenys els pròxims dos anys amb el recolzament del PSPV i de l’exmembre de l’equip de govern, el valencianista Àngel Sendra. La seua nova companya de formació, Conxa del Ruste es va abstindre en la votació a la candidatura de Carmelo Ortolà, que aconseguia sumar 9 vots, majoria absoluta. El PP va donar els seus 7 vots a la seua pròpia candidatura encapçalada per Maite Ferrándiz.
Precedit per una concentració, convocada per Escola Valenciana a nivell territorial i recolzada a Pego pel BLOC, per protestar pels retalls que la Conselleria d’Educació durà a terme en els instituts públics de tot el País Valencià i l’atac a l’educació en valencià; passades les 11 del matí començava el plenari de constitució del nou Ajuntament de Pego per als propers quatre anys. Un plenari protagonitzat per l’assistència de públic que omplia la sala i per la tranquil•litat amb la que va transcórrer.

Una vegada formada la mesa d’edat, constituïda pel regidor de més edat, el popular Fernando Gil, i la regidora més jove, la també popular Maria del Mar Sastre, els regidors i les regidores que anaven a formar part de la nova constitució van anar acreditant-se, mostrant el seu respectiu DNI. Una vegada ocupats tots els seients per la nova corporació municipal, el jurament i promesa dels 17 regidors i regidores:

Maite Ferrándiz Perelló. Jura
Francisca Orihuel Bordes. Jura
Francisco Javier Gascó Boronat. Jura
Pablo Alemany Costa. Jura
Ana Vicenta Ortolà Briones. Jura
Fernando Gil Sendra. Jura
Maria del Mar Sastre Escrivà. Jura
José Carmelo Ortolà Siscar. Jura
José Maria Ferrer Durbà. Jura
Alicia Mònica Siscar Escrivà. Jura
José Pascual Garcia Escrivà. Jura
Enrique Moll Briones. Promet
Pepa Sendra Sala. Promet
Raül Tamarit Ceressola. Promet
Andreu Dominguis Franqueza. Promet
Àngel Sendra Piera. Promet “i igualment promet impulsar l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat com a aposta de futur de la nostra societat”.
Conxa del Ruste Aguilar. Promet “i igualment promet impulsar l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat com a aposta de futur de la nostra societat”.

Una vegada acabats els juraments i les promeses, entre les que van destacar les dos dels regidors del BLOC que van prometre també l’impuls de l’ensenyament en valencià, plurilingÜe i de qualitat com a aposta de futur, el president de la mesa d’edat, Fernando Gil va declarar “constituïda la corporació corresponent a l’exercici 2011- 2015”.

El pas següent, “procedir a l’elecció de l’alcaldia”, assenyalava el secretari municipal. Eren presentades dos candidatures, per part de Ciutadans de Pego la de Carmelo Ortolà i per part del PP la de Maite Ferrándiz. Es votava per votació ordinària a mà alçada. La candidatura de Maite Ferrándiz aconseguia els 7 vots dels regidors i regidores del PP. La candidatura de Carmelo Ortolà obtenia 9 vots, els de Ciutadans de Pego, PSPV i Àngel Sendra pel BLOC, obtenint la majoria absoluta necessària per a no fer una segona votació. Per la seua banda, l’altra regidora del BLOC, Conxa del Ruste s’abstenia per simbolitzar que la seua formació estarà fora de l’equip de govern.

Ja amb la vara de comandament en el seu haver, l’alcalde de Pego, encetava un torn de paraula per a cadascun dels partits presents a la corporació municipal. Començava la portaveu del PP, Maite Ferrándiz, qui donava, en primer lloc, l’enhorabona a l’alcalde. Acte seguit afirmava que “el PP defensarà tant als ciutadans que l’han votat com als que no durant estos quatre anys, en tot el treball i l’esforç que puguem fer per la nostra part”. Així mateix, Maite Ferrándiz agraïa “a totes les persones que el dia 22 de maig van dipositar la confiança en nosaltres”.


El portaveu del PSPV-PSOE, Enrique Moll, també encetava el seu torn de paraula donant-li l’enhorabona al nou alcalde; a continuació explicava Moll que “el motiu fonamental pel que el nostre vot ha anat a la teua persona no és més que el sentit comú” i desenvolupava la idea manifestant que “després de la normalitat política i social ocorreguda en aquest poble durant els últims anys, no podíem fer més que encetar un nou pacte en els, quasi, mateixos companys de viatge. Un nou pacte que, en circumstàncies econòmiques més dures, pensem arreglar en treball, honradesa i dignitat portant-lo a bon fi”. Enrique Moll també va agrair en el seu discurs als partits polítics “per la seua honestedat i entrega als seus ideals, respectant sempre a la resta durant la campanya electoral, sobretot, el dia de les eleccions, donant un exemple de maduresa política al nostre poble”. També agraïa l’esforç de tota la gent que va ajudar al PSPV durant la campanya electoral. Especial record va tenir Enrique Moll per a Ana Aparisi “que juntament gent ha format part fonamental d’aquest barco durant els últims 8 anys i que sé que a partir del pròxim dilluns per a què en 2013, l’alcalde de Pego torne a ser un alcalde socialista, després de 18 anys i en 2015 revalidem eixe poder”.


El portaveu del BLOC, Àngel Sendra, qui va donar el seu suport a la candidatura de Ciutadans de Pego, però que no formarà part del nou equip de govern, va informar, en primer lloc que, “des de les eleccions municipals ençà, el BLOC de Pego, després de les converses amb tots els partits amb representació municipal, ha tingut a l’abast l’alcaldia, entrar a formar part de l’equip de govern i anar a l’oposició”. Davant aquestes possibilitats, explicava Sendra que “el BLOC ha celebrat vàries assemblees on els assistents han expressat la seua opinió i, el col•lectiu ha decidit, majoritàriament, que ha arribat el moment de treballar des de fora del govern municipal”.

El portaveu valencianista afirmava que “tenim un compromís amb la faena feta pels nostres regidors dins dels pacte que s’ha donat aquests 8 anys per tal de contribuir a la normalització de la política pegolina. Aquest pacte ens ha suposat uns costos, hem hagut de cedir en molts aspectes i hem cedit adoptant postures que no tenen res a veure amb la nostra manera de fer les coses. Ho hem fet amb responsabilitat”, sentenciava per a acte seguit manifestar que “el programa electoral del BLOC és ampli i els resultats electorals no ens permeten treballar dintre del govern en prou garanties per a intentar seguir-lo. No només en les àrees que ens pertoquen, sinó en la seua totalitat, faena que trobem podem fer millor des de l’oposició”. No obstant, reconeixia el portaveu del BLOC, “la nostra responsabilitat és garantir la governabilitat d’aquells que han sigut els nostres socis de govern en les anteriors legislatures”.


L’últim en prendre la paraula era l’alcalde, Carmelo Ortolà, també portaveu de Ciutadans de Pego. En primer lloc, agraïa el públic present la seua assistència i els partits que l’han recolzat “gràcies als vots dels quals puc ostentar esta nova alcaldia”. Així mateix, recordava i donava les gràcies les regidores i al regidor que no continuen en l’equip de govern, a Ana Aparisi, Marian Tamarit, Elvira Ciurana i Ricardo Cabrera.

Advertia Carmelo Ortolà que “esta nova legislatura no va a ser fàcil; estem vivint un temps de crisi i a tots els que ens esperen responsabilitat de govern un treball dur i, sobretot, un treball que ha de comptar amb un austeritat absoluta, perquè tots coneixem la realitat del moment”. Tot i aquesta austeritat, asseverava l’alcalde de Pego, que “anem a fer tot el possible per a garantir tots aquells serveis bàsics i elementals per al benestar dels ciutadans, tot i amb una reducció al màxim de la despesa pública”.

D’altra banda, apuntava Ortolà que l’equip de govern té molta feina per davant, sobretot, pel que fa a la finalització dels projectes que hi ha en marxa: inaugura el nou institut de secundària; les noves instal•lacions esportives; el nou aparcament que començarà en pocs dies; el reasfaltat dels carrers; entre d’altres. No obstant, assenyalava que “també ens hem de preocupar i fer tot el possible per a atraure possibilitats de treball per als pegolins i sobretot, el gran repte d’aquesta legislatura és en la que s’ha de fer una nova residència per a les persones majors en les millors qualitats i serveis, perquè s’ho mereixen”.

Pel que fa al BLOC, el nou alcalde, manifestava el seu desig que “les persones que formen part del BLOC hagueren format part de l’equip de govern”, respectant la seua decisió de situar-se a l’oposició, desitjava que “facen una oposició constructiva i estem disposats a parlar el que faça falta. No obstant, i públicament, faig l’oferta que quan vostés vullguen tenen les portes obertes d’este equip de govern si en algun moment volen tornar-se a incorporar”. També es dirigia Carmelo Ortolà al PP “per a proposar-los que durant esta legislatura intentem entre tots, fer govern i fer oposició consensuada, parlant”.

En el seu discurs, el nou alcalde, apuntava a què “un repte important en esta legislatura […] és que volem donar-li i tinc interès en donar-li una especial importància al que és la participació ciutadana en tot el que és l’activitat municipal”.

Constituït el nou Ajuntament i elegit l’alcalde de Pego, tot apunta a què al llarg d’aquesta setmana es durà a terme el plenari que done a conèixer les noves regidories i la distribució de les mateixes entre els nous regidors i les noves regidores de l’equip de govern.
465 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!