Baixa participació en la proposta de pressupostos participatius llançada des de la regidoria d’Hisenda

Hui finalitza el termini per a poder aportar propostes d’inversió per al pressupost 2016. Un pressupost que el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, vol que entre en vigor l’1 de gener del pròxim any. Les iniciatives es podien fer arribar per correu electrònic o a la bústia instal·lada a l’entrada del consistori.
A finals de juliol a l’entrada de l’Ajuntament de Pego es va instal·lar una bústia, un model un tant antic que va suscitar suspicàcies. Lluny del seu aspecte, allò important de la bústia era la seua finalitat. Es va penjar a instàncies de la regidoria d’Hisenda per a rebre propostes i suggeriments de cara al pressupost de 2016. Era una de les propostes electorals de Ciutadans de Pego, recollida també en altres programes electorals, la de crear una partida dels pressupostos que fora participativa.
Així, durant agost i part de setembre els pegolins i les pegolines han disposat d’eixa bústia a l’entrada de l’Ajuntament i d’un correu electrònic, plapciutadana2016@pego.org per a enviar propostes. Propostes que havien d’estar identificades amb nom i cognoms. També s’havia d’indicar si s’estava o no empadronat a Pego, ja que les iniciatives anònimes no es tindran en compte, segons assenyalara Carmelo Ortolà.

Des de la regidoria d’Hisenda, a l’espera de veure les propostes que es poden rebre hui, es lamenta la baixa participació de la població en la iniciativa. Ho fa perquè, la primera vegada que es dóna l’oportunitat directa de participació directa en una part de l’elaboració dels pressupostos, la resposta ha estat molt tímida. Així mateix, s’ha fet notar que la majoria de les propostes rebudes són més bé problemes particulars que busquen solució.

En breu, està previst que Hisenda publique les propostes. Posteriorment, les que siguen més demandades, segons va apuntar a finals de juliol Carmelo Ortolà, s’atendran sempre ajustant-les al pressupost.

El fet que hui siga l’últim dia per a presentar iniciatives té a veure amb la intenció de l’equip de govern de presentar el pressupost a plenari abans que finalitze octubre. L’objectiu és que este entre en vigor l’1 de gener de 2016.

553 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!