Arrels reforesta Penya Roja amb al voltant de 50 pins

Un acte simbòlic i reivindicatiu que vol recordar que la política forestal no és seriosa. També una ordenació urbana més sostenible perquè aquesta no acabe de carregar-se la coberta forestal. A més el col•lectiu va demanar a l’executiu que pose en marxa l’Agenda 21 Local.
El col•lectiu Arrels va denunciar dissabte de matí amb una reforestació simbòlica l’avanç de la desertització del territori a causa de la pressió urbanística. Ho va fer a Pego; més concretament el col•lectiu va dur la iniciativa fins a Penya Roja, on la promotora Fadesa està desenvolupant una “macro urbanització”. Dos van ser els punts elegits per a plantar al voltant de 50 pins resistents a la pèrdua de carbonat calci que pateix el sòl de la zona. D’una banda, un bancal d’atmetllers en la zona alta de la muntanya, entrant pel port de Sagra. L’altra, es va dur a terme en la zona verda que està situada davant la nau de vendes de la macrourbanització.

Al voltant de quaranta persones van acudir a aquesta II Inspecció ciutadana a Penya Roja que sota el lema “”Quan caiga l’últim arbre haurem de menjar ciment” van recordar que part de la conseqüència de la riuada d’octubre la va tindre la falta de vegetació forestal, que va ocasionar que el sòl no puguera absorbir l’aigua. L’acte ha estat valorat per Arrels, de mà d’un dels seus portaveus, Adrià Descalç, com a positiu.

Des d’Arrels també es va demanar al consistori pegolí, a través d’un manifest que “es pose en funcionament l’Agenda 21 Local ja perquè continuar com fins ara és un insult per a la intel•ligència dels veïns de Pego”. Arrels va argumentar estes declaracions en què el tripartit va prometre fa cinc anys la seua posada en marxa i tot i tenir ja el diagnòstic encara no s’ha posat a treball en els fòrums ciutadans.

481 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!